Ево шта крије Област 51 VIDEO

Срна
Ево шта крије Област 51 VIDEO

Обично није добра идеја бити у близини Области 51 јер ћете са пушком упереном у главу љубазно бити испраћени. Ипак, то није спречило ловце на НЛО, Тима и Трејси Дојл.

Они су са два километра надморске висине успијели најдетаљније до сада да усликају Област 51 и то на удаљености од само 40 километара!


Област 51 је једно од најмистериознијих мјеста на свијету, а теоретичари завјере су убеђени да је управо то мјесто гдје Американци крију ванземаљце и врше различите експерименте. Првобитна намјера била је да се на овом мјесту давне 1955. године тестирају локид, шпијунски авиони, али намјена војне базе се често мијењала. Занимљиво је само да јавност никада о томе није обавијештена и да се радње које се овдје одвијају воде као државне тајне.

Шта знамо о Области 51?

Вјеровали или не, тек 2013. године јавности је званично потврђено да Област 51 постоји, тако да је скоро пола вијека читава прича била на нивоу спекулација. Извјештај о постојању Области 51 саставио је Џефри Т. Ричелсон, из Националног безбједносног архива.

Америчка влада је чак објавила тачну локацију у Невади и дио је ваздушне базе Едвардс, недалеко од језера Грум. Такође, знамо да је ова Област служила за развој и тестирање шпијунских летјелица. Откривено је да су ту тестирани У-2 авони који су служили за шпијунажу СССР-а у Хладном рату, а скандал је настао када се сазнало да су САД имале помоћ Британије у томе.

Занимљиво је и да је Барак Обама био први предсједник који је Област 51 назвао овим именом.

"Сада кад сам постао предсједник, прво питање које ми сви постављају јесте шта се дешава у Области 51", рекао је Барак новинарима 2013. године и осврнуо се на глумицу Ширли Меклејн, која заговара теорије о постојању ванземаљаца. – "Ако будем желио да сазнам, позваћу Ширли Меклејн. Мислим да сам званично постао први предсједник који је поменуо име Област 51?"

Клинтон је 1995. године потписао наређење о изузетку подручја од еколошког законодавства у вези с контролом опасног отпада, јер би то захтијевало "откривање тајних података о томе мјесту некој неовлашћеној особи".

Једина особа која је била дио ове базе и проговорила јесте ветеран Џејмс Ноус, који је радио у Области 51. Он је проговорио о свом боравку у тајној бази 2010. године и открио како је изгледао живот шездесетих година када је радио на позицији специјалисте за радар.

"Кувари су долазили из Вегаса. У било које дана или ноћи могли сте да добијете бифтек", рекао је и додао да су им слали и јастоге по жељи.

Нажалост, о ванземаљцима није ништа рекао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана