»Ђавољи дах« прави од људи зомбије за пар минута

Срна
»Ђавољи дах« прави од људи зомбије за пар минута

Париз - Француска полиција покренула је опсежну потрагу за лоповима који користе злокобну халуцинегону дрогу "ђавољи дах" /познатију као "скополамин"/, којом "мету" претворе у зомбија, а онда узму од ње шта год желе.

Довољно је да се "ђавољи дах" дуне некоме у лице и та особа ће за неколико минута бити потпуно под утицајем дроге, а да тога неће бити свјесна, с обзиром да дрога нема ни окуса ни мириса.

"Ђавољи дах" дјелује тако да у неколико тренутака претвара човјека у зомбија и онемогућава му сјећање.

Ријеч је о једној од најсмртоноснијих дрога на свијету, која се прави од праха бијелих цвјетова који расту на подручју Јужне Америке, највише у Колумбији.

Жртва се касније неће сјећати ничега док је била под утицајем дроге, а честе су и халуцинације.

Ову дрогу често користе криминалци како би изманипулисали људе, јер док траје дејство "ђавољег даха" са жртвом можете радити дословно све што хоћете.

Полиција је у Паризу ухапсила двије жене и мушкарца, са кинеским држављанством, због сумње да су пљачкали људе које су претходно омамљивали "ђавољим дахом".

Ухапшени су чланови познате кинеске криминалне организације "Тријада".

Из паришке полиције вјерују да је "тројац" помоћу ове дроге опљачкао на десетине људи. Једна од жена пришла би жртви и питала за тајанствену "докторицу Ванг", а онда би јој се придружила друга жена.

Изоловали би жртве и увјерили их да имају мјешавину љековитих биљака, које чак имају својства заштите од несреће.

Након што би жртве под утицајем "ђавољег даха" упале у хипнотичко стање, навели би их да их одведу својим кућама те да им предају сав накит и новац који имају.

Једна жртва је пријавила да су јој узели накит и новац у укупној вриједности од 100 хиљада евра.

Ова дрога је за вријеме Хладног рата кориштена као "серум истине". Користили су је у Совјетском Савезу, али и агенти CIA.

Јозеф Менгеле, нацистички доктор, назван "анђелом смрти", увозио је ову биљку из Колумбије те је масовно користио у својим испитивањима над затвореницима у нацистичким логорима.

Дрога може бити смртоносна, уколико се имало прекорачи дозвољена доза - наводе стручни портали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана