Dezerterka ID: Uživala sam mučeći žene, posebno pred očevima i muževima

nezavisne.com
Dezerterka ID: Uživala sam mučeći žene, posebno pred očevima i muževima

Dezerterka iz terorističke otganizacije Islamska država, poznata samo kao Hajer ispričala je kako je mučila žene pred njihovim porodicama, dok se borila na strani džihadista u Siriji.

Ona je otkrila da su žene koje su se borile na strani ID, a koje su došle iz Velike Britanije, bile posebno brutalne dok su mučile zatvorenike, te da su koristile alat "biter" (nešto slično zamci za lov) uz koju je moguće uzrokovati bol jaču nego tokom poroda.

Dvadesetpetogodišnja Hajer bila je jedna od prvih osoba koje su se 2014. godine pridružile ženskoj brigadi Islamske države "Al-Hansa", koju upoređuju sa Hitlerovim Gestapom.

U razgovoru sa piscem Ahmadom Ibrahimom ona je otkrila da se pridružila ID jer je to jedna od rijetkih terorističkih organizacija koje dozvoljavaju ženama da se bore i da budu unaprijeđene.

Uloga brigade "Al-Hansa" bila je da se pobrine da se u Raki poštuju njihova stroga pravila. Za one koje ne poštuju ta pravila slijedila je žestoka kazna, a Hajer kaže kako nije imala problema da izvršava te brutalne kazne.

"Uživala sam. Zaista sam uživala mučeći sirijske žene, posebno dok su njihovi očevi i muževi bili tu. Znate, Evropljani su mnogo više nasilni i okrutniji nego ostali. Na primjer Britanke su usavršile mučenje. Jedna od njih je poznata kao Um Salama i koristila je oštar alat za mučenje", počela je ona svoju priču.

Takav alat je bio posebno popularan među starijim članica,a "Al-Hanse".

Opisan je kao nešto slično lovačkoj zamci, metalna klješta sa oštrim ivicama sličnim subima koje se usjecaju u meso žrtve.

Hajer je takođe otkrila da je prisustvovala mučenju i ubistvu jordanskog pilota čija je brutalna egzekucija šokirala cijeli svijet.

Muat Al Kasabeh je zarobljen nakon što se njegov F-16 srušio u blizini Rake na Badnje veče 2014. godine.

U januaru 2015. godine Islamska država je objavila zastrašujući video na kojem se vidi kako je 26-pilot spaljen živ u kavezu.

"Još uvijek se sjećam kako su Um Salama i Um Radžan mučile tog pilota. To je bilo najbrutalnije mučenje koje sam vidjela", ispričala je Hajer, prenosi "Daily Mail ".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana