Zanimljive činjenice o svijetu i putovanjima koje vjerovatno niste znali

Agencije
Zanimljive činjenice o svijetu i putovanjima koje vjerovatno niste znali

Pariz i Venecija su najromantičniji gradovi, želja za putovanjem može biti genetski prenosiva, a najduži let traje 17 sati. Žene koje putuju minimalno dva puta godišnje imaju manji rizik od srčanog udara, jer putovanja smanjuju nivo stresa. Ovo su samo neke od činjenica koje vjerovatno niste znali o putovanjima.

Osim činjenica o putovanjima, postoji veliki broj nepoznanica o svijetu. Među njima je i ona da Francuska pokriva najviše vremenskih zona na svijetu, a da Kanada ima više od tri miliona jezera, što je 60 posto vode na planeti.


Takođe, Rusija je veća od planete Pluton, 99 posto površine Libije je pokriveno pustinjom, a Finska ima skoro 180.000 ostrca, više nego bilo koja država na svijetu, piše Factretriever.

Možda niste znali ni da u San Marinu postoji više automobila nego ljudi i da se najstarije drvo na svijetu nalazi u Iranu i da je staro 4.000 godina.

Osim toga, “Factretriever” navodi da u Norverškoj postoji grad koji se zove “A”, da je svaki novčić koji je ubačen u Trevi fontanu u Rimu doniran u humanitarne svrhe i da se za jedan minut u cijelom svijetu napravi približno 64.651 selfija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana