Uz kartu sa Jahorine gratis skijanje u Srbiji

Srna
Uz kartu sa Jahorine gratis skijanje u Srbiji

Beograd - Vlasnici sezonskih karata planinskih centara u Srbiji i Srpskoj imaće nekoliko dana besplatnog skijanja na Jahorini, odnosno Kopaoniku, Zlatiboru i Staroj planini, predviđeno je ugovorom o poslovnoj saradnji koji su juče potpisali predstavnici Olimpijskog centra (OC) “Jahorina” i preduzeća “Skijališta Srbije”.

Direktor OC “Jahorina” Dejan Ljevnaić je kazao da je saradnja izazvala veliko oduševljenje i da bi potpisnici ugovora voljeli da što više skijaša koristi njegove mogućnosti.

- Sve ovo zajedno radimo da bismo podigli kvalitet i ugled naših ski-centara i da se bolje povežemo u regionu - rekao je Ljevnaić. On je naglasio da je OC “Jahorina” u posljednjem periodu unaprijedila ponudu, da sada može da garantuje novi sistem osnježivanja i 120 dana skijanja, te dodao da je juče svečano otvoreno skijanje na olimpijskoj planini.

Direktor “Skijališta Srbije” Dejan Ćika rekao je da Kopaonik svake godine posećuje veliki broj turista iz RS.

- Očekujemo da će naši skijaši koji skijaju na Staroj planini, Kopaoniku, Zlatiboru posjetiti i Jahorinu - rekao je on.

Direktor Predstavništva RS u Srbiji Mlađen Cicović, koji je prisustvovao potpisivanju na Beogradskom sajmu, gdje je u toku “Ekspo zim”, rekao je da je ugovor osnova da “Skijališta Srbije” i OC “Jahorina” u narednom periodu definišu zajednički turistički proizvod, sa kojim će moći sigurno da izađu na regionalno, evropsko i svjetsko tržište.

Ugovor u praksi znači da će svi oni koji kupe ski-pas na Jahorini moći da gratis koriste dva dana skijanja na Kopaoniku, odnosno po tri dana na Staroj planini i Zlatiboru. Istovremeno, vlasnici ski-pasa Kopaonik imaju mogućnost da četiri dana besplatno skijaju na Jahorini, a oni koji imaju ski-pas drugih ski-centara u Srbiji po dva dana.

Na Jahorini je visina snijega juče iznosila 40 centimetara, a u funkciji su bili ski-lift i vrtić “Poljice”. Portparol OC “Jahorina” Sanja Ćeremidžić je istakla da su staze odlično pripremljene, te da popust na cijene ski-karata do 16. decembra iznosi 70 odsto. Cijena dnevne karte iznosi 13,20 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana