Упознајте најбаксузнијег путника на свету

Агенције
Упознајте најбаксузнијег путника на свету

Због свих незгода које су успjеле да му се догоде на путовањима, Британац Џек Пејџ могао би да буде најбаксузнији путник на свијету, пише Дејли мејл.

Овај 29-годишњи фриленсер из Нортхемптона провео је посљедњих десет година обилазећи егзотичне дестинације, а број непријатних ствари који му се догодио је крајње фасцинантан.


Пејџ је тако успио да се насука са дјевојком на пусто острво недалеко од Борнеа (варани су им појели све залихе хране), да га нападну цријевни паразити на Монт Евересту, да проведе 36 сати у поквареном возу у Бурми и да га згази крава на фестивалу у Индији.

"Живот ми је на Монт Евересту висио о концу, с обзиром на то да је инфекција била тешка, да сам реаговао лоше на лијекове и да нисам могао да примим медицинску помоћ", објаснио је Пејџ.

"На Бурми сам доживио још један близак сусрет са смрћу. Воз је дуго био заглављен у џунгли, људи су постали нервозни због чекања. Видио сам како један војник пријети да ће да убије другог туристу", додао је.

Ипак, Џек не сматра себе баксузним.

"Своја искуства видим као добре приче које бих могао некоме да испричам", каже.

Када је посјетио Чернобиљ 2015. године, Пејџ је случајно налетио на демонстранте.

"Нашао сам се усред политичког протеста, гдје је било више од 500 полицајаца који су надгледали зграду парламента и покушавали да смире гомилу. Демонстранти су гађали зграду кромпирима, а мени је све било ужасно смијешно", рекао је.

"Један од полицајаца ми је пришао, рекао ми да се удаљим и обришем све фотографије. Али, лако сам се извукао", додао је.

Џек је такође открио да његова дјевојка увијек каже да би требало да оду на неку мирну плажу како би избјегли невоље.

"Волим да обилазим необична мјеста - она која туристи обично избјегавају. Авганистан би био идеална слиједећа дестинација, али сумњам да ће ми породица дозволити да се укрцам на авион који лети у том правцу", закључио је Пејџ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана