Sutjeska i rafting privlače najviše turista

R. Đ.
Sutjeska i rafting privlače najviše turista

Foča - Kompletna turistička ponuda Foče predstavljena je na nedavno održanom 41. međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, a najviše pažnje posjetilaca i ove godine privukao je Nacionalni park “Sutjeska”, te rafting i drugi oblici avanturističkog turizma na rijeci Tari i Drini.

Sajam je bio prilika i da fočanska Turistička organizacija predstavi novu brošuru sa svim potencijalima, smještajnim kapacitetima i informacijama o bogatoj turističkoj ponudi ovog kraja.

Prirodni dragulj, Nacionalni park “Sutjeska” sa pravom važi za hit destinaciju Foče, RS, ali i ovog dijela Evrope, što se pokazalo i na beogradskom sajmu.

- Kao što se i očekuje, NP “Sutjeska” prednjači u turističkoj ponudi Foče, a najviše posjetilaca želi upravo tu da dođe. Interesuju ih pojedinačne ture, planinski turizam, a ove godine najviše su se interesovali za boravak sportista, pripreme fudbalskih ekipa, ali i za fakultativne izlete u NP “Sutjeska” - navela je direktorica TO Foča Ljeposava Đajić.

Odmah poslije Sutjeske, turistima i ljubiteljima prirode pažnju privlači rafting Drinom i Tarom, kao i drugi potencijali i kulturno-istorijske vrijednosti Foče.

- Dosta posjetilaca već je bilo na raftingu, ali žele da dođu ponovo, pa ih zanima smještaj i obilazak drugih destinacija. Naša preporuka su i Pješčane piramide kod Foče, Muzej “Stara Hercegovina”, pećina Ledenjača, koja je spomenik prirode i druge još neistražene destinacije - rekla je Đajićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana