Šest evropskih jezera idealnih za odmor

B92
Šest evropskih jezera idealnih za odmor

Priroda, planine, jezera. Idealna za kampovanje, idealna za aktivnosti, idealna za odmor.

Ako se odlučite za odlazak na jedno od ovih šest, sigurni smo da nećete pogrešiti - godišnji odmor će vam proći u miru i idili...

Komo

Italijanska jezera uvijek su u vrhu ponude, kao i italijanski gradovi. Jezero Komo na sjeveru Italije zauzima površinu od 146 kilometara kvadratnih, a jedno je i od najdubljih jezera u Evropi. Ovdje su vile izgradili i mnogi bogataši jer je mjesto neopisivo lijepo, pa se nemojte čuditi ako u šetnji sretnete porodicu Kluni i njoj slične. Naravno, svu tu ljepotu prate i cijene, tako da je Komo sve samo ne jeftino mjesto.

Garda

Najveće jezero u Italiji leži u podnožju Alpa, na oko pola puta između Venecije i Milana. Jezero je vremjenom postalo jedna od top-turističkih destinacija, s velikim brojem luksuznih hotela, ali i ostalog apartmanskog smještaja. Najmlađi se posebno raduju odlasku na Gardu, jer se u njegovoj blizini nalazi Gardaland, jedan od najpopularnijih evropskih zabavnih parkova.

Mađore

Jezero koje dijele Švajcarska i Italija oaza je za turiste sa dubokim džepom. Ipak, jezero se na mapama pojavilo tek početkom 20. vijeka, kada je tunel Simplon u Alpima omogućio prolazak Orijent ekspresa. U tom trenutku na obalama jezera počele su da niču vile, od kojih su brojne i danas u funkciji.

Bled

Ovo slovenačko jezero oduševljava svojom ljepotom, a u njegovoj blizini možete uživati u luksuznim, ali i običnim apartmanima. Cijene smještaja su povoljne, a priroda će vas ostaviti bez daha, piše Punkufer.

Skadarsko jezero

Najveće jezero Balkanskog poluostrva smjestilo se između Crne Gore i Albanije. Jezero se posebno ponosi ptičjim vrstama - ovdje živi više od 270 vrsta! Naravno, tu je i bogati biljni svijet, a s vremenom su se na jezeru i oko njega razvile i brojne sportske aktivnosti.

Ohridsko jezero

Kao i Skadarsko, i ovo se nalazi na granici, samo Makedonije i Albanije. Nastalo je prije ledenog doba, a u njemu je sačuvano više od 200 endemskih vrsta. Još 1980. godine jezero je uvršteno na listu Svjetske baštine, zajedno sa gradom Ohridom, pa ako ga je već prepoznao Unesko, dajte mu šansu i vi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana