Sent Moric - Sinonim za hedonizam

Jasmina Perišić
Sent Moric - Sinonim za hedonizam

Sent Moric, grad u istočnoj Švajcarskoj, broj jedan je na listi zimskih centara i to sa dobrim razlogom. Iako važi za jedno od skupljih skijališta i omiljena je destinacija bogatih i slavnih, može se reći da je kvalitet usluge srazmjeran cijenama u ovom skijalištu. Pejzaži u ovom skijalištu oduzimaju dah.

 U ponudi su mnoge aktivnosti i raskošno švajcarsko gostoprimstvo. Ova nepobjediva kombinacija, koju su turisti otkrili još 1864. godine, posjeduje 400 kilometara raspoloživih skijaških staza zajedno sa Olimpijskom ski-stazom. Ovo je jedno od najboljih mjesta na svijetu za ljubitelje zimskog sporta. I švajcarski Nacionalni park, koji se nalazi u Engadinskoj dolini je među najboljim u zemlji za pješačenje i planinarenje.

Ljubitelji biciklizma mogu iznajmiti bicikl u pojedinim hotelima, jer je velika šteta ne uživati u dugačkoj stazi za biciklizam koja prolazi pored prelijepih predjela u kojima ćete uživati. Sent Moric ima i odlične štale, a jahanje kroz alpske predjele je jedinstven doživljaj.

Sa čak 25 jezera koja se ovdje nalaze pruža se dovoljno mogućnosti i za jedrenje. Silvaplana, u blizini Sent Morica je centar jedrenja na dasci u Engadine dolini.

Ovo skijalište je najbolje posjetiti u ljeto i zimu, ali kada god da svratite nećete se pokajati. Ljeto je vrijeme za sport na otvorenom, pješačenje, biciklizam, planinarenje, jedrenje i još mnogo toga, dok su zimi zimski sportovi nezamjenljivi. U proljeće i jesen je tiho jer tada ima najmanje turista, ali može se još mnogo toga raditi u Sent Moricu tokom ovih mjeseci. Ima više koncerata, kulture i više zabavnih događaja.

Zanimljivo za ovo skijalište je to da  je ovdje  valuta švajcarski franak, i iako na mnogim mjestima možete plaćati u evrima, kusur će vam biti vraćen u francima. Ako želite luksuzan smještaj,

Splendidove palate sa svim mogućim komforom, objektima i vrhunskom švajcarskom uslugom, dostupne su vam po cijeni od 250 do 600 evra, dok se jeftiniji hoteli kreću od 150 do 250 evra. Manje luksuzan smještaj, koji odiše autentičnom Švajcarskom može se naći za čak 35 evra po osobi.

Prevoz

Sistem švajcarskog putovanja obuhvata vozove, autobuse, brodove, trajekte i druga sredstva. Oni su svi povezani, odlično organizovani i veoma tačni kao što se moglo i pretpostaviti. U Sent Moricu možete slobodno zaboraviti na automobile.

Usluge                                                                       Cijene

Smještaj                                                                   70 – 1.200 KM

Ručak za jedno                                                                       30 KM

Ski-pas                                                                               120 KM

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana