Ova ostrvska zemlja poziva turiste da joj pomogu u oporavku

Agencija
Ova ostrvska zemlja poziva turiste da joj pomogu u oporavku

Prošlo je šest mjeseci otkako je uragan Marija opustošio Portoriko, a jedna od industrijskih grana koja je najviše stradala u ovoj ostrvskoj državi jeste turizam.

Ali, Portoriko se ne predaje. Zahvaljujući napornom radu lokalnog stanovništva, odnosno čišćenju terena, obnavljanju infrastrukture i ponovnoj izgradnji hotela, turizam se u ovoj državi vratio (ili je vrlo blizu) onom stanju u kojem je bio ranije.


Zanimljivo je da je samo par nedjelja nakon uragana osnovan program "Meaninful Travel ", putem kojeg su svi putnici, lokalci i Portorikanci koji žive na drugim mjestima, pozvani da se pridruže obnovi nekih od najpopularnijih prirodnih atrakcija ostrva.

Iako je program naišao na odličan prijem, određeni djelovi ostrva još čekaju na oporavak.

Ipak, tvorci programa ističu da poziv i dalje važi za sve dobronamerne ljude i navode da to ne znači da turistička industrija želi da ignoriše ono što se dogodilo, već da, uprkos svemu, želi da pokaže svoju rješenost da sve opet bude kao prije.

"Realnost je da smo doživjeli jedan od najtragičnijih događaja u našoj skorijoj istoriji, a to znači da je naš oporavak bio vrlo iscrpljujuć. Ali, život u Portoriku se polako vraća u normalu i našim građanima je drago što turističke zone ponovo oživljavaju i pozdravljaju svoje posjetioce. Portorikanci su divni domaćini", kaže Karla Kampos, izvršni direktor Turističke organizacije Portorika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana