Највеће “незналице” страних језика: Путовали би, али не могу

Највеће “незналице” страних језика: Путовали би, али не могу 16.07.2018 14:11 | B92

Да цио свијет прича вашим језиком, било да му је матерњи или други, није мала ствар. То вам даје слободу да свуда путујете и да се не мучите превише око споразумијевања са другим народима. У исто вријеме, то вам умногоме одмаже да и ви научите неки други језик. Управо тај проблем имају Британци.

Највећи онлајн међународни претраживач хостела спровео је истраживање које показује да само 51 одсто Британаца зна основе неког другог језика. Штавише, 62 одсто одраслих Британца би вољело да боље зна стране језике, како би могли да разумију културу одређеног града, да разговарају са странцима и да што мање користе туристичког водича. Занимљиво је да је 10 одсто испитаника изјавило да управо због тога никада нису путовали у иностранство.


То значи да један од пет Британаца није обилазио иностранство због незнања још једног језика, а један мали број њих се сусрео са потешкоћама наручивања хране у иносранству. Један од десеторо је ушао у погрешан воз, авион или други вид превоза.

Да страни језик није проблем, чак 12 одсто Британаца би најрадије путовало у Јапан.

Кад смо већ код Јапана, занимљиво је да је забиљежн пораст Британских туриста од чак 7,5 одсто у периоду од јануара до априла. Британци би такође вољели да обиђу Кину, Италију и Русију ако би имали прилике да мало боље науче језик прије тога.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица