Луде авантуре у најљепшим воденим оазама

Приредио: Борис Ђурић
Луде авантуре у најљепшим воденим оазама

Спуштање низ џиновски тобоган, роњење, сурфовање по огромним таласима само су неки од доживљаја у којим можете да уживате у најлепшим воденим оазама планете.

Узбудљиве авантуре које подижу адреналин и остају у сјећању привлаче све категорије туриста - од седам до 77. Дјеца су увијек одушевљена садржајима које нуде ови паркови, млади уживају у свим дражима и "лудостима" којих нема на плажама, а од водених паркова не одустају ни вјечити авантуристи.

"Water World ", Кипар

У овом парку нема чега нема - тобогани, базени, па чак и картинг, доказ су да ће на овом мјесту свако пронаћи нешто за себе. У комплексу постоји и неколико ресторана, тако да у овом мјесту инспирисаном планином Олимп нећете остати гладни. У базену "Посејдонов талас" смјештене су старе грчке руине, гејзери и олупина брода. Улазницу је могуће купити путем интернета за 35 евра.

"Area 47", Инзбрук

Овај огроман, модерни и нови, адреналином испуњен парк, није толико далеко, а рафтинг, тобогани, водени катапулти и положај у Алпима велика су његова предност. Парк је смјештен на алпском језеру и поред поменутог, нуди прелазак преко моста који се љуља, велики зид за пењање и торањ за скокове у воду. Када је ријеч о улазницама, постоје различити пакети, али цијене су од 50 евра навише.

"Wet 'n' Wild" Орландо

Овај водени парк богат је понудом различитих вожњи, које су заиста импресивне и немогуће их је све упознати за један дан. Посебна атракција је базен с таласима који се простире на 1.580 метара, а на њима можете и да сурфујете. Бластвјер бич је највећи водени простор за породице на Флориди који, између осталог, нуди 15 тобогана и 160 базенчића у којима се дјеца могу прскати и пуцати из пиштоља на води. Једнодневна улазница кошта 47 долара, али сваки уложени долар ће се и те како исплатити.

"Tropical Islands ", Берлин

Налази се тек тридесетак километара од Берлина. Уз имитацију тропских острва, можете уживати и у кишној шуми. Цио комплекс смјештен је у једном огромном балону, а задовољство дневног боравка стањиће ваш новчаник за 36 евра.

"Aquaventure", Дубаи

Пошто у Дубаију све мора бити најбоље и највеличанственије, управо је такво и ово чудо од парка. У њему имате прилику да роните кроз акваријуме с морским псима, али наравно, и дружите се с делфинима и морским лавовима. Остале ствари у вези са тобоганима, адреналинским справама и слично верујемо да не треба ни спомињати. Парк има и најдужу вожњу вјештачком ријеком у дужини од 2,3 километра, као и најдужу жицу са спуштање и 700 метара дугу приватну плажу.

"Saim Park ", Тенерифе

И Шпанија свог коња за трку има. Овај водени парк уређен је тако да подсећа на Тајланд, а посјетиоцима нуди часове сурфовања у базену с таласима који иду до девет метара у висину! Ту је и спуштање низ водени "Зид моћи", који је висок 27 метара, а завршава у базену испуљеном ајкулама и ражама. Улазак у ово водено краљевство кошта 34 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана