Jahorina top destinacija za odmor

Anita Janković-Rečević
Jahorina top destinacija za odmor

Beograd - Vrativši olimpijski sjaj planinska ljepotica Jahorina ponovo je top destinacija u regionu i Evropi, a ljubitelje skijanja i zimskih čarolija koji svoj zimski odmor odluče da provedu na ovoj planini očekuju brojni noviteti i dobra zabava.

 

Istaknuto je to u četvrtak uveče u idiličnoj atmosferi beogradskog kluba “Kasina” gdje je s ciljem predstavljanja turističkih sadržaja održano tradicionalno “Veče Jahorine u Beogradu” u organizaciji Olimpijskog centra (OC) “Jahorina” i Predstavništva RS u Srbiji.

Direktor OC “Jahorina” Dejan Ljevnaić istakao je da Jahorina u regionu ima najbolji odnos u pogledu kvaliteta i cijena usluga, te da su iza njih veliki radovi i investicije.

- Sa ponosom mogu da kažem da je Jahorini vraćen olimpijski sjaj. Imamo 40 kilometara odlično uređenih novih skijaških staza i ski-puteva koji predstavljaju raj za skijaše i bordere - rekao je Ljevnaić.

Prema njegovim riječima, OC “Jahorina” zimu dočekuje sa kompletno izgrađenim i završenim sistemom za vještačko osnježavanje, te vještačkim jezerom na vrhu planine koji će biti atrakcija za sve posjetioce ljeti i zimi, ali i prirodnim padom osnježavati jahorinske staze.

- Možemo da kažemo da Jahorina više nikada neće imati problem sa snegom. Našim gostima garantujemo 120 dana skijanja jer smo izgradili najnoviji sistem za osnežavanje i uvezali ceo ski-centar. Izgradili smo i sistem vetroustava, novih hiljadu parking mesta, dva nova dečija poligona. Ponosni smo na sve što je urađeno proteklu godinu - rekao je Ljevnaić. On je prisutne podsjetio da će na osnovu sporazuma koji je potpisan u srijedu ski-pas sa Jahorine važiti u svim ski-centrima Slovenije, izrazivši zadovoljstvo što je britanski časopis “Gardijan” uvrstio Jahorinu u top deset ski-centara u Evropi.

Svečanosti u Beogradu prisustvovao je i predsjednik RS Milorad Dodik koji je istakao da je Jahorina svake godine sve bolja, te da će oni koji ove sezone posjete planinu zasigurno uživati, jer iako možda ne bude zime, snijega će sigurno biti. 

- Drago mi je što sam ovdje, na ovoj divnoj promociji naših uspjeha, želja i svega onoga što nas u Srpskoj, a pogotovo ljude u Istočnom Sarajevu, najviše interesuje, a to je da je Jahorina “živa”, da se razvija i da je posjećuju turisti. Svake godine smo sve bolji i bolji, što potvrđuju rezultati - rekao je Dodik.

On je pozvao sve ljubitelje skijanja da dođu na Jahorinu, istakavši da je učinjeno sve da ova sezona bude najbolja moguća.

- Ulazimo u nove investicije koje će to još više poboljšati i pozivam sve koji žele i imaju volje da dođu na Jahorinu - rekao je Dodik.

Direktor Turističke organizacije RS Nada Jovanović ocijenila je da je uz menadžment OC za vraćanje starog sjaja planine zaslužna i Vlada Srpske.

- Koliko je menadžment uradio, toliko je Vlada uložila energije i novca. Svi su bili na istom zadatku. Jahorina je definitivno postala top destinacija i vratila stari sjaj - rekla je Jovanovićeva. 

Promociji Jahorine u Beogradu prisustvovao je i direktor Predstavništva RS u Srbiji Mlađen Cicović, proslavljeni fudbaler Savo Milošević, sin generala Ratka Mladića, Darko Mladić, funkcioner SNSD-a Staša Košarac te brojne druge istaknute ličnosti iz javnog života, kao i predstavnici turističkih agencija i medija.

 Bogat sadržaj

U Beogradu je najavljeno da će na Jahorini u predstojećoj zimskoj sezoni biti organizovan niz pratećih događaja.
Sistem za osnježavanje zvanično će biti otvoren 1. decembra, a “Edžit 84” postaće tradicionalni zimski festival na ovoj planini. Menadžment u planu ima i organizaciju Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF), ali i brojnih trka takmičarskog, zabavnog i humanitarnog karaktera. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana