Hotel s najgorim recenzijama na svijetu nalazi se u Prištini

Hotel s najgorim recenzijama na svijetu nalazi se u Prištini 02.03.2018 18:29 | Agencije

Grand hotel u centru Prištine poznat je po lošoj reputaciji i možda najgorim kritikama na internetu. "Odvratno", "Šupa", "Apsolutni horor", samo su neke od recenzija koje je ovaj hotel dobio na sajtu Trip advajzor.

Ipak, čini se da menadžeri hotela nisu previše uznemireni zbog loših kritika. Rezervacije putem interneta ne postoje, a hotel jedva i da nudi konekciju na internet. Takođe, nemaju ni zvaničan mejl.

Čak je i Hašim Tači morao da prokomentariše izgled hotela koji mnogi predlažu kao sjajnu lokaciju za snimanje horor filma.

"Ne mislim da je najgori hotel na svijetu, ali samo zato što je svijet veoma veliki", rekao je novinaru „Njujork tajmsa" nakon što mu je rekao da će odsjedati u njemu.

U hotelu koji ima 500 soba i 13 spratova, novinar Endru Hidžins je bio jedini gost. Posljednje spratove su naselili golubovi i otpad. Zidovi od tamnog drveta odslikavaju i najtamniju prošlost Kosova, tvrdi on uz riječi da enterijer hotela podsjeća na film „Barton Fink" iz 1991. godine.

Menadžer hotela Rahim Fazliu kaže da hotel više ne zaslužuje pet zvijezdica koje je imao u trenutku izgradnje 1978. godine. Ali, „uz malo šminke" može postati „simbol uspjeha", prema njegovim riječima.

Nije ni to baš jasno kako budući da glavni lobi smrdi na cigarete, a zeleni tepisi koji prekrivaju spratove su puni fleka i prljavštine, a često se mogu vidjeti i bubašvabe.

Pedesetosmogodišnja Šurije Abazi, čistačica u hotelu, počela je da radi u njemu samo mjesec dana nakon otvaranja, a kaže da danas vode računa o tome da gosti (kojih više nema) imaju sapun i šampon.

Hotel je nekada bio omiljeno mjesto uticajnih komunista, pa je tako Josip Broz Tito imao svoj predsjednički apartman na četvrtom spratu.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica