Хотел с најгорим рецензијама на свијету налази се у Приштини

Агенције
Хотел с најгорим рецензијама на свијету налази се у Приштини

Гранд хотел у центру Приштине познат је по лошој репутацији и можда најгорим критикама на интернету. "Одвратно", "Шупа", "Апсолутни хорор", само су неке од рецензија које је овај хотел добио на сајту Трип адвајзор.

Ипак, чини се да менаџери хотела нису превише узнемирени због лоших критика. Резервације путем интернета не постоје, а хотел једва и да нуди конекцију на интернет. Такође, немају ни званичан мејл.

Чак је и Хашим Тачи морао да прокоментарише изглед хотела који многи предлажу као сјајну локацију за снимање хорор филма.

"Не мислим да је најгори хотел на свијету, али само зато што је свијет веома велики", рекао је новинару „Њујорк тајмса" након што му је рекао да ће одсједати у њему.

У хотелу који има 500 соба и 13 спратова, новинар Ендру Хиџинс је био једини гост. Посљедње спратове су населили голубови и отпад. Зидови од тамног дрвета одсликавају и најтамнију прошлост Косова, тврди он уз ријечи да ентеријер хотела подсјећа на филм „Бартон Финк" из 1991. године.

Менаџер хотела Рахим Фазлиу каже да хотел више не заслужује пет звијездица које је имао у тренутку изградње 1978. године. Али, „уз мало шминке" може постати „симбол успјеха", према његовим ријечима.

Није ни то баш јасно како будући да главни лоби смрди на цигарете, а зелени теписи који прекривају спратове су пуни флека и прљавштине, а често се могу видјети и бубашвабе.

Педесетосмогодишња Шурије Абази, чистачица у хотелу, почела је да ради у њему само мјесец дана након отварања, а каже да данас воде рачуна о томе да гости (којих више нема) имају сапун и шампон.

Хотел је некада био омиљено мјесто утицајних комуниста, па је тако Јосип Броз Тито имао свој предсједнички апартман на четвртом спрату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана