Додик: Јахорина сваке година све боља

Срна
Додик: Јахорина сваке година све боља

Београд - Олимпијски центар “Јахорина” и Представништво Републике Српске у Србији вечерас су у Београду организовали представљање туристичких садржаја Јахорине, а скупу је присуствовао и предсједник Српске Милорад Додик.

Додик је на свечаности под називом “Вече Јахорине у Београду” истакао да је Јахорина сваке године све боља, те да ће сви који ове године дођу на ову планину моћи да уживају, јер ће на олимпијској љепотици сигурно бити снијега.

Он је рекао да му је драго што присуствује овој, како је истакао, промоцији успјеха људи у Републици Српској.

“Драго ми је што нисам пропустио прилику да будем овдје са вама на дивној промоцији наших успјеха, жеља и свега онога што нас у Републици Српској, а поготово људе у Источном Сарајеву, највише интересује, а то је да је Јахорина жива, да се развија и да тамо долазе туристи, гости, а да смо ми сваке године све бољи и бољи, што потврђују резултати”, рекао је Додик.

Он је поручио да “ове године можда неће бити зиме, али ће бити сигурно снијега, тако да ће сви који тамо дођу моћи да уживају у спорту”.

Директор Олимпијског центра “Јахорина” Дејан Љевнаић рекао је да Јахорина у региону има најбољи однос у погледу квалитета и цијене услуга.

“Иза нас су велики радови, велике инвестиције и са поносом можемо да кажемо да Јахорина више никада неће имати проблем са снегом. Ми сада гарантујемо 120 дана скијања јер смо изградили најновији систем за оснежавање и ту смо увезали цео ски-центар”, рекао је Љевнаић.

Према његовим ријечима, на Јахорини је изграђена и велика акумулација са капацитетом од 75.000 метара кубних из које ће се водом снабдијевати систем за осњежавање.

“Изградили смо систем ветроустава, нових хиљаду паркинг места, нова два дечија полигона. Поносни смо на све што је урађено у претходних годину дана”, рекао је Љевнаић.

Он је навео да ће на Јахорини бити организовано и низ пратећих догађаја, подсјетивши да је јуче потписан уговор да ски-пас са Јахорине важи у свим ски-центрима Словеније.

“Отварамо систем за оснежавање 1. децембра уз концерт Светлане Ражнатовић”, рекао је Љевнаић, највивши да ће до краја године гостовати група “Црвена јабука” као и Лепа Брена 29. децембра.

Он је изразио задовољство и што је британски часопис “Гардијан” уврстио Јахорину у топ 10 ски-центара у Европи.

Директор Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић нагласила је да је уз менаџмент Олимпијског центра за враћање старог сјаја Јахорине заслужна и Влада Републике Српске.

“Колико је менаџмент урадио, толико је Влада уложила енергије, средстава, ту су сви били на истом задатку. Дефинитивно је Јахорина постала топ дестинација и вратила је стари олимпијски сјај”, рекла је Јовановићева.

Међу истакнутим јавним личностима из Србије и Републике Српске које су присуствовале вечерашњој промоцији у Београду су директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, представници бројних туристичких агенција, медији, прослављени фудбалер Саво Милошевић, руски академик Јелена Гускова, Дарко Младић, син хашког оптуженика генерала Ратка Младића, функционер СНСД-а Сташа Кошарац.  

Додик позвао љубитеље скијања да дођу на олимпијску љепотицу

Предсједник Републике Српске Милорад Додик позвао је вечерас у

Београду љубитеље скијања да дођу на Јахорину и истакао да је учињено све да ова сезона буде најбоља могућа.
Додик присуствује “Вечери Јахорине у Београду” у организацији Олимпијског центра “Јахорина” и Представништва Републике Српске у Србији.

“Овде сам да подржим пословне потезе управе и менаџмента. Могу да посвједочим да смо на Јахорини учинили све да сезона за љубитеље скијања буде најбоља могућа. Улазимо у нове инвестиције које ће још више то побољшати и позивам све који желе и имају воље да дођу на Јахорину ове сезоне”, рекао је Додик новинарима пред почетак свечане промоције.

На “Вечери Јахорине у Београду” презентују се досадашњи резултати Олимпијског центра и планови за наредну зимску сезону.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана