Bez putne apoteke ne kretati na odmor

M. Mi.
Bez putne apoteke ne kretati na odmor

Banjaluka - Prilikom pakovanja za put u torbu uvijek ide ono najvažnije, a to su isprave, zdravstvena knjižica, putno zdravstveno osiguranje i putna apoteka.

Bez obzira na to da li putujete na morsku obalu za vrijeme odmora ili ostajete u hladovini rijeka i bazena, neke proizvode je važno da imate uz sebe.

Kada je riječ o zaštiti od sunca, istraživanja su pokazala da štetne efekte na kožu imaju ne samo UV-A i UV-B sunčevi zraci, nego i infracrveni IR-A zraci koji prodiru u najdublje slojeve kože, dovodeći do njenog oštećenja i prijevremenog starenja. “Ladival” pruža zaštitu ne samo od UV-A i UV-B zraka nego i od štetnih IR-A zraka te na taj način pouzdano štiti kožu od crvenila i opekotina od sunca. Sprečava stvaranje fleka, pjega i bora, a pri tom obezbjeđuje ravnomjernu preplanulost. Djeluje i preventivno na pojavu alergija na sunce, te njeguje i hidrira kožu. Ne sadrži štetne emulgatore, konzervanse i boje, te je posebno pogodan za djecu i osobe sa osjetljivom kožom. Ukratko rečeno, “ladival” je pogodan za sve osobe koje vode računa o zdravlju svoje kože.

Za sprečavanje stomačnih tegoba treba da koristite probiotik preparate za obnavljanje crijevne flore. Oni sprečavaju crijevni disbalans koji može da nastane usljed promjene načina ishrane, klimatskih uslova ili infekcija virusima.

Koriste se preventivno tri do pet dana pred polazak na put, kao i sve vrijeme puta, kako biste spriječili stomačne tegobe na putovanju. Zahvaljujući optimalnom broju probiotskih bakterija, za održavanje zdravlja probavnog trakta dovoljna je samo jedna probiotik kapsula na dan.

Antipiretike treba da koristite u slučaju pojave bolova i povišene temperature, a za površinske rane i posjekotine flaster, gazu, zavoj te sredstvo za dezinfekciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana