Да су нацисти побједили: 10 неостварених Хитлерових планова

Глас Српске
Да су нацисти побједили: 10 неостварених Хитлерових планова

Адолф Хитлер и сви припадници Трећег Рајха били су увјерени да ће побједити у Другом свјетском рату.

Управо због тога нису припремали само планове борбе, већ су детаљно разрадили и планове за владавину након побједе.

Враћање земље америчким Индијанцима

Нацисти су били спремни на геноцид, али када је ријеч о до америчким Индијанцима, изненађујуће добро су их прихватили. Кад покоре Америку, обећавали су, вратиће америчку земљу домороцима.

Радили су са групом названом "Федрација америчких индијанаца" и регрутовали њене чланове као фашистичке симпатизере.

Неки чланови групе нису били само симпатизери, већ су постали окоријели нацисти. Поглавица Црвени Облак украшавао је одјећу свастикама и држао говоре у којима је Јевреје називао "дјецом сатане".

Свемирско огледало

Без сумње, један од необичнијих нацистичких планова био је постављање великог свемирског огледала. Нацисти су планирали да поставе огромно огледало, пречника 1,6 километара, у орбиту изнад Земље на висини од 35.900 километара.

Планирали су да га користите као оружје из свемира помоћу кога би преусмjеравањем Сунчевих зрака могли да упале било коју тачку на Земљи.

"Азијски простор заједничког напретка"

И Јапан је имао своје планове. У својим ратним собама, нацисти и Јапанци искројили су границе нове империја, које би обухватале све дијелове свијета. Јапан би тако владао свим дијеловима свијета источно од 70. меридијана.

Јапанско царство одабрало пријатељски настројено име "Велика источноазијска сфера заједничког просперитета". Људи сваке освојене нације били би обучени да буду "вође свога народа", претварајући азијске народе у јапанске марионете.

Нацистички живи зид

Нацистичка одбрана од новог јапанског царства морала је почети на 70. меридијану на истоку. Нацисти су били сигурни да ће, временом, доћи до рата између два нова владара свијета, за коју се треба припремити.

План је био да успоставе "живи зид" њемачких колониста који ће боравити дуж границе. Свако способан, ко је служио 12 година у војсци морао је бити послат на источну границу.

Добио би фарму и пиштољ, и било би му наређено да мора да има што више дјеце.

Изазивање америчко-британског рата

Упркос стварима које је рекао Црвеном облаку, Хитлер је јавно тврдио да нема планова за напад на Сједињене Државе. Идеја је била, рекао је једном новинару магазина "Лајф", фантастична као "инвазија на Мјесец". Али пошто га Американци нису слушали, окренуо је плочу.

"Моја антиамеричка осјећања су осјећања мржње и дубоког презира. Све у вези америчког друштва, лежи у чињеници да је становништво пола јудаизирано, а пола негроидно", рекао је једном Хитлер.

Прије него што је Америка ушла у рат на страни савезника, био је сигуран да ће искористити прилику за напад на Велику Британију. А када су се придружили, Хитлер је инсистирао на томе да је све само дио америчког дугорочног плана за уклањање Британаца.

Поробљавање источне Европе

Геноцидни нацистички планови о уништењу Јевреја нису се на томе зауставили. Словени у Источној Европи били су слиједећа "расно непожељна" група коју је требало искоријенити.

У време када се рат завршио, неки Хитлерови планови су већ били покренути. "Генерал план Ост" је био системска операција за брисање Словена и њихове културе са лица земље. Прве на мети су биле вође. Прије него што се рат завршио, нацисти су "ликвидирали" совјетске елите и све оне који су имали културни утицај.

Да су освојили Русију, почели би депортације 31 милиона Словена у Сибир, да раде као робови у логорима. Остали би били послати на берзу робова израђену према америчком моделу ропства. А како би их замјенили, требало је послати 10 милиона етничких Нијемаца на исток гдје би требало да формирају нове, расно чисте породице.

У року од 30 година, 50 милиона људи било би депортовано у робовске логоре или убијено. Готово цијела Источна Европа била би "избрисана".

Гандијево убиство

Још прије рата, 1938. године, Хитлер је савјетовао британском министру спољних послова:

"Уби Гандија! А ако то није довољно да их смањимо на подношљиву мјеру, уби десетак водећих чланова Конгреса".

Што се тиче Хитлера, Британци су превише попуштали мирним протестима Махатме Гандија. Хитлер је сматрао да су Индијци "нижа раса" која је требало да буде подвргнута аријевској владавини. Да је преузео свијет, савјете Британцима би сам спровео у дјело.

Поробљавање Британаца

Док је бјеснео рат у коме су се Британци одбили да се предају, Хитлерова позитивна осјећања према Британцима су почела да блиједе. Послије неког времена разрадио је план како да их пороби.

Ако би Британија пала под власт нациста, они би увели нови закон по коме би сви мушкарци између 17 и 45 година били пребачени у континенталну Европу гдје би радили као робови.

Муслиманска власт на Блиском истоку

Хитлер је био изненађујуће промуслимански орјентисан. И он и Химлер су се жаљили да је Њемачка сувише хришћанска земља. Хитлер је рекао:

"Мухамедова вјера би била много компатибилнија са нама него хришћанство".

Он је раније обећао Блиски исток Италији. Али како се рат наставио, почео је да мијења своју причу. Пронашао је сродну душу у Хај Амину ел Хусеинију, великом муфтији Јерусалимском, који му је рекао да имају исте непријатеље:

"Енглезе, Јевреје и комунисте".

Преобраћање у Јеховине свједоке

Да је Хајнрих Химлер остварио своје планове, источна Европа би примила другу религију - Јеховини свједоци. Нацисти су побили десетине хиљада Јеховиних свједока у концентрационим логорима.

Иако их је масовно убијао, Химлер је поштовао ту религију, сматарјући да они предстваљају савршену комбинацију фанатичне радне етике и пацифизма.

"Ако се њихов фанатизам може искористити за Њемачку", рекао је једном, "бићемо јачи него што смо данас".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана