Синиша Вучинић у писму Гласу Српске - Захваљујући мени Ђинђић није жив

Горан Маунага
Синиша Вучинић у писму Гласу Српске - Захваљујући мени Ђинђић није жив

БAЊA ЛУКA, БЕОГРAД - Поносим се својим сеоским пореклом, као и чињеницом да сам својим узнемиравањем јавности својевремено распламсао ватру, а затим употребио и неке своје капацитете те да захваљујући мени, између осталих, Васићев и Кораћев пријатељ, велеиздајник српског народа Зоран Ђинђић више није жив.

Навео је ово у писму које је упутио "Гласу Српске" предсједник Иницијативног одбора НВО Српски четнички покрет РС Синиша Вучинић, реагујући на текст објављен у нашим новинама под насловом "Сеоска луда само узнемирава јавност".

У том тексту новинар Милош Васић казао је, коментаришући најаву Вучинића о образовању хиљада младих четника у РС, да он нема тај капацитет да би направио било шта озбиљно.

- Aли капацитет за узнемиравање јавности је одувек имао. Вучинић је склон насиљу, то је познато, и уопште, од себе је направио оно што се у Далмацији лепо зове "ридикуло" - сеоска луда. И сад то што ради по Требињу ме исто тако не чуди. A кога ће да едукује и како, међу Херцеговцима - то баш нисам сигуран, они су бистар свет - рекао је Васић.

Предсједник Социјалдемократске уније Жарко Кораћ рекао је у том тексту да је проблем што Вучинићево дјеловање у РС може бити схваћено као провокација и да је зато оно озбиљније него у Србији.

Вучинић у писму које је упутио редакцији "Гласа" насловљеном као "деманти - одговор" иде дотле да најављује да ће Васић и Кораћ због изјава које смо објавили "ускоро правити друштво Ђинђићу".

- Потрудићу се да својим капацитетом допринесем да и Васић и Кораћ ускоро праве друштво њиховом миљенику Зорану Ђинђићу - наводи се у писму које су потписали Вучинић и технички секретар Радован Вујачић.

Милош Васић није желио да коментарише ове пријетње, наводећи да Синиша Вучинић најбоље говори сам о себи. Оно што је по његовом мишљењу веома важно имати на уму то је да је Вучинић особа склона насиљу, као што је већ раније и упозорио.

Како је "Глас Српске" већ објавио, Синиша Вучинић је током политичке каријере био ултрадесничар, монархиста, војвода, метафизичар, радикал, љевичар.

Био је члан Дирекције Југословенске левице, на чијем челу је била Мирјана Марковић. У ноћи хапшења Слободана Милошевића у вили Мир на Дедињу 1. априла 2001. године био је посљедња линија његове одбране.   

Прије ове фазе Вучинић је много пута промијенио политичка опредјељења: почео је као члан СНО-а Мирка Јовића, био предсједник Омладине Конзервативне странке, основао фантомску паравојну организацију Српски соколови, а у августу 1992. Српски монархистички покрет, Савез свих Срба света и Српски народни препород проглашавају га за српског народног војводу. 

У новембру 2007. године био је ухапшен у Новом Саду, у тренутку када је узимао новац од новосадског бизнисмена кога је рекетирао.     

Вучинић је био хапшен и одмах након убиства првог српског демократског премијера Зорана Ђинђића.

Полиција на одмору

У МУП-у РС казали су да не могу да говоре о овом случају, јер је директор Полиције Урош Пена на годишњем одмору.

Упутили су нас на ЦЈБ Требиње, гдје нам поводом отворених пријетњи смрћу које је упутио Вучинић, начелник полиције Горан Зубац није желио дати изјаву.

- Нисам у канцеларији. Не могу ни касније - рекао је он и спустио слушалицу.

Увреде новинару "Гласа"

- A што се тиче новинарке, луде Јелене Милановић, за њу могу да кажем да је ортодоксна лажљивица, која искључиво барата полуистинама, а све због тога што болује од комплекса сексуалне инсуфицијенције настале од раног дјетињства, хетеросексуалног промискуитета - ријечи су којима Вучинић описује аутора текста у "Гласу Српске". 

Телеграм

У редакцију "Гласа Српске" јуче у 14.30 часова стигао је телеграм сљедећег садржаја:

"Поводом смрти господина Милоша Васића, новинара недељника Време, примите изразе мог најискренијег саучешћа.

Синиша Вучинић" 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана