Звиздић захвалио европарламентарцима за подршку европском путу

Срна
Звиздић захвалио европарламентарцима за подршку европском путу

Сарајево - Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић захвалио је данас у Бриселу током одвојених сусрета са европарламентарцима за исказану подршку европском путу БиХ резолуцијом Европског парламента и сталним активностима и иницијативама на добробит БиХ.

"Звиздић је данас имао одвојене сусрете са посланицима у Европском парламенту - извјестиоцем за БиХ Кристијаном Дан Предом, предсједавајућим Делегације Европског парламента за односе са БиХ и Косовом Тонином Пицулом и једним од иницијатора формирања Групе пријатеља БиХ у Европском парламенту Јозом Радошем", саопштено је из Савјета министара БиХ.


Звиздић се обратио и члановима Одбора Европског парламента за спољне послове, гдје је одговарао на питања посланика.

У обраћању члановима Одбора, Звиздић је истакао да је Савјет министара БиХ у потпуности посвећен спровођењу свих активности које воде ка европској будућности БиХ.

Он је додао да је амбиција БиХ остала непромијењена и да је циљ БиХ да до краја првог квартала 2018. године добије статус земље кандидата за улазак у ЕУ.

Звиздић је истакао да је овај циљ достижан, те је информисао посланике са процесом одговора на Упитник Европске комисије.

"До сада је у јединствени Информациони систем за подршку процесу европских интеграција БиХ унесено готово 20.000 страница приједлога одговора на 3.242 питања. Сада је тај процес у другој фази која подразумијева рад у оквиру радних група које су формиране у складу са механизмом координације", каже Звиздић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана