Zvizdić nije dostavio potpise podrške

Ž. D.
Zvizdić nije dostavio potpise podrške

Sarajevo - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić ignorisao je zaključak Predstavničkog doma Parlamenta BiH i na jučerašnjoj njegovoj sjednici nije dostavio tražene potpise podrške.

Poslanici su prihvatili inicijativu Sadika Ahmetovića iz Nezavisnog bloka da za 24. oktobar bude zakazana zajednička sjednica oba doma Parlamenta BiH na kojoj će raspravljati o funkcionisanju Savjeta ministara, s obzirom na to da u Predstavničkom domu odavno nema većine.

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a Staša Košarac kazao je da je jasno da Zvizdić ignoriše Predstavnički dom.

- Zašto nisu SDS, PDP, NDP i SDA izašli sa spiskom i rekli ovo su 22 poslanika koji podržavaju Zvizdića? On nema većinu. Zašto Predsjedništvo BiH ne reaguje? Očigledno imaju ambiciju da ostanu u tehničkom mandatu, da bi izvršili neka kadrovska rješenja - kazao je Košarac.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Mladen Bosić iz SDS-a pozvao je poslanike SNSD-a da predlože da u dnevni red bude uvrštena smjena Savjeta ministara.

- Ako bi i bilo izglasano nepovjerenje Savjetu ministara, situacija bi bila još gora, jer bi bio stvoren vakuum - rekao je Bosić i dodao da ne postoji nova parlamentarna većina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana