Звиздић: Усвојен сет закона о акцизама

Nezavisne.com
Звиздић: Усвојен сет закона о акцизама

Сарајево - Денис Звиздић, предсједавајући Савјета министара БиХ, рекао је данас на прес конференцији поводом усвајања Закона о акцизама да је Савијет испунио све услове ММФ-а за исплату друге транше кредита.

Звиздић је још додао да је Савијет министара упутило овај закон на разматрање по хитној процедури у Парламент БиХ, те да представници СзП нису гласали за овај сет закона,

Мирко Шаровић, министар спољне трговине и економских односа БиХ рекао је да је Закон о акцизама прошао,а да су он и Игор Црнадак гласали против иако подржавају реформски пут.

"Подржале су нас колеге у Савјету министара али није било разумијевања од Владе РС и ММФ-а", истакао је Шаровић.

Да су испуњени увјети ММФ-а и да ће ентитети и дистрикт добити другу траншу потврдио је и Вјекослав Беванда, замјеник предсједавајућег Савјета министара и министар финансија и трезора БиХ.

"Имамо уговорено и у фази договарања око 800 милиона за цестоградњу, првенствено за аутопут. Средства од акциза не иду на крпљење буџета него за кредите који су уговорени и који су за цестовну градњу", додао је Беванда.

Он је још казао да је посебно битан Закон о осигурању депозита јер се њиме предвиђа могућност реконструкције након свих процеса у банкарском сектору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана