Звиздић: Не постоји ни један акт којим је покренуто питање признања Косова

Срна
Звиздић: Не постоји ни један акт којим је покренуто питање признања Косова

Сарајево - Не постоји ниједан акт у БиХ којим је покренуто питање признања /самопроглашеног/ Косова да би на бази њега Србија могла на овакав начин реаговати, изјавио је данас новинарима у Сарајеву предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић.

„Постоје бројне земље као што је БиХ које нису признале Косово. Али су нашле различите моделе да олакшају живот грађанима једне и друге земље да се олакша визни режим и то је оно на чему БиХ инсистира - да олакшамо да наши привредници могу лакше добити визе и направити јаче економске везе“, рекао је Звиздић.


Он је истакао да се због ригидног визног режима БиХ са /самопроглашеним/ Косовом, губи најмање 50 милиона КМ на годишњем нивоу на могућности извоза.

Предсједавајући Савјета министара нагласио је да би сви на западном Балкану требало да раде на јачању међусобне сарадње, поштовању и уважавању територијалног интегритета и међународноправног субјективитета сваке од земаља, те пројектима помирења јачања повјерења.

Коментаришући најаву СББ-а о повлачењу из владајуће коалиције, односно оставки на министарска мјеста у федералној Влади и Савјету министара, Звиздић је рекао да му није јасно зашто само са два нивоа.

„Зашто само са нивоа БиХ и ФБиХ, а не у три кантона у којима су исто у коалицији са СДА? Такође не знам ни зашто само министри, а не и директори, управни одбори и други именовани на различите функције“, упитао је Звиздић.

Он је напоменуо да је све у фази декларативне одлуке, а не и вјеродостојног приступа изласка из коалиције, како би се на неки начин „замаглила“ суштина.

Звиздић је увјерен да предсједник ФБиХ Маринко Чавара неће прихватити оставке, те да ће се само створити утисак да неко жели напустити коалицију, а искрено, не жели то да учини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана