Звиздић: Напад на полицајца је напад на институције система

Агенције
Звиздић: Напад на полицајца је напад на институције система

Сарајево - Напад на полицајца је напад на институције система и то ничим не може бити оправдано, рекао је вечерас за ФТВ предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић.

Звиздић је рекао да полицајци заслужују поштовање јер свакодневно ризикују своје животе.

"Ово је једна ситуација из које морамо изаћи смирено и хладне главе. Ја позивам институције система да раде свој посао. Сигуран сам да ће држава БиХ и све институције знати одговорити на оваква дешавања", рекао је Звиздић.

Он је додао да је за сутра заказана ванредна сједница Савјета министара БиХ на којој ће бити донесени одређени закључци који ће обавезати органе да најхитније реагују у смиривању ситуације и откривању починилаца и мотива оваквог злочина.

Он је казао да је Зворник град у којем се вратио велики број повратника и да до сада није било проблема.

"Сада треба омогућити да људи тамо буду сигурни и да наставе живјети. Ово је тежак изазов, али ће институције система знати одговорити", казао је и додао да вечерашњи догађај говори да полицијске агенције морају имати активнију сарадњу и да ће се ићи на формирање једног тијела на нивоу БиХ.

Звиздић је рекао да ће се негативне посљедице осјетити, али "ћемо урадити све да се не дестабилизира позитиван политички ток и позитивна атмосфера".

Предсједник Меџлиса ИЗ Зворник осудио напад

Након напада на полицијску станицу у Зворнику у којем убијен један те рањена двојица полицајаца, огласио се предсједник Меџлиса ИЗ Зворник Мустафа еф. Мухаремовић.

Мухаремовић је осудио убиство полицајца Драгана Ђурића, као и рањавање полицајаца Стеве Миловановића и Жељке Гајића.

Додао је да Исламска заједница не подржава никакав облик насиља, као и да се плаши да би инцидент могао Бошњаке у Зворнику довести у нелагодан положај.

Нападач Нердин Ибрић је наводно припадник селефијске заједнице, а приликом напада на полицијску станицу је узвикивао "Аллаху екбер".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана