Zvizdić: Licemjerna zabrinutost SDP-a

Srna
Zvizdić: Licemjerna zabrinutost SDP-a

Sarajevo - Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić saopštio je da današnja "zabrinutost" SDP-a za evroatlantski put BiH predstavlja vrhunac licemjerstva i providan pokušaj da se građani BiH natjeraju da zaborave katastrofalne rezultate vladavine te stranke koja će ostati zapamćena po višegodišnjoj blokadi evropskog puta BiH.

"Savjet ministara je, nakon osam godina blokade evropskog i NATO puta od stranaka koje danas najglasnije iskazuju lažnu zabrinutost, uspio da otkloni neslijeđene zastoje i da ubrza evropske integracije BiH", napisao je Zvizdić u reagovanju na pismo koje mu je uputio SDP u vezi sa Upitnikom Evropske komisije.


On je naveo da je Savjet ministara uspio da nadoknadi nedostatak odgovornosti i nerad kadra SDP-a i ocijenio da ta stranka "zluradim politikantskim saopštenjima pokušava da ubijedi javnost u ispravnost njihovih stavova".

Zvizdić je istakao da je Upitnik baziran isključivo na načelu ustavnih nadležnosti, visokom nivou stručnosti i na prikazu aktuelnog stanja u BiH.

On je pozvao SDP da kaže zašto je upravo ta stranka punih osam godina blokirala evropski i NATO put BiH.

"Šta su na evropskim integracijama BiH radili članovi SDP-a u vrijeme dok su susjedi BiH napredovali i dobili kandidatski status - Crna Gora 2010, Srbija 2012, a Albanija 2014 godine?", pita Zvizdić.

On smatra da je još drastičniji primjer SDP-ove blokade NATO puta BiH, te da je to bio "očiti ustupak SNSD-u".

Zvizdić je konstatovao da su upravo aktuelno Predsjedništvo BiH i Savjet ministara pokrenuli i završili registraciju više od 30 lokacija vojne imovine, čime su stvoreni uslovi za aktivaciju MAP-a, kao izuzetno važnog koraka BiH ka NATO integracijama.

"Želim građanima BiH, posebno mladim ljudima, da ponovim pozitivnu i radosnu vijest da će Upitnik brzo biti dostavljen Evropskoj komisiji u Briselu, da će BiH dobiti kandidatski status, čime će nepovratno biti potvrđena evropska perspektiva BiH, biće aktiviran MAP za BiH, što će biti naredni i ključni korak ka NATO integracijama i jačanju ambijenta mira, bezbjednosti i stabilnosti", nvodi Zvizdić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana