Звиздић: Истовремено рјешавати деблокаду европског пута и ММФ

Срна
Звиздић: Истовремено рјешавати деблокаду европског пута и ММФ

Сарајево - Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић изјавио је да деблокада европског пута и Писмо намјере Међународном монетарном фонду /ММФ/ треба да буду ријешени паралелно и истовремено.Звиздић је увјерен да је могуће да до 5. или 10. септембра БиХ обавијести надлежне институције ЕУ да су задовољени сви услови и да се отвори једно ново поглавље између БиХ и ЕУ.

Наводећи да је нови састанак Савјета за опште послове ЕУ 20. септембра, Звиздић је подсјетио да БиХ већ сад има ријешена два од три питања - кредибилно спровођење Реформске агенде и усвојен протокол о прилагођавању Споразума о стабилизацији и придруживању.


"Остао је још само механизам координације и не постоји ниједан разлог да и њега не завршимо у наредном периоду и да до 5. или 10. септембра обавијестимо надлежне институције ЕУ да смо задовољили све услове", рекао је Звиздић за "Дневни аваз".

То би, према његовим ријечима, значило позитивно мишљење, почетак припреме упитника, који би БиХ, вјероватно, могла добити крајем октобра или почетком новембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана