Звиздић: Интеграције у ЕУ и НАТО остају приоритет

Срна
Звиздић: Интеграције у ЕУ и НАТО остају приоритет

Сарајево - Предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић изјавио је данас у разговору са предсједником Сената Ирске Денисом О`Донованом да европске интеграције и чланство у НАТО остају кључни приоритети БиХ.

Звиздић је рекао да би напредак БиХ у НАТО интеграцијама био значајан допринос јачању мира у региону и креирању трајне политичке стабилности, саопштено је из Савјета министара.


Он каже да БиХ, достизањем европских стандарда, тежи да створи добро пословно окружење и да домаће ресурсе стави у функцију економског развоја, те да је Савјет министара предајом одговора на Упитник Европске комисије испунио све обавезе из Европске агенде.

Звиздић је нагласио да би БиХ много значило преношење позитивних искустава и пракси у развоју малих и средњих предузећа, туризма и стављању доступних ресурса у функцију убрзаног економског развоја, те да БиХ и Ирска треба да раде на унапређењу билатералне сарадње.

Донован је изразио пуну подршку Ирске европском путу БиХ и стицању статуса кандидата, нагласивши да земља треба да настави са европским интеграцијама путем који зна да буде тежак, али се на крају исплати јер доноси позитивну трансформацију економије и политичку стабилност, што је било искуство Ирске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана