Звиздић: Агендом није предвиђена приватизација златних кока

Срна
Звиздић: Агендом није предвиђена приватизација златних кока

Сарајево - Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић изјавио је да реформском агендом није предвиђена приватизација јавних предузећа, попут телекома и електродистрибуција.

"Колико знам, приватизација такозваних 'златних кока' није предвиђена реформском агендом, нити је било која међународна финансијска институција то поставила као захтјев или услов. Напротив, реформска агенда нуди излаз из тренутне економске ситуације путем смањења јавне потрошње и повећане финансијске дисциплине на свим нивоима власти", изјавио је Звиздић.

Он је за сарајевско "Ослобођење" рекао да ће власти у БиХ стабилизовати своје буџете и социјалне фодове и биће све мање зависне о страним кредитима ако проведу реформе, повећају конкурентност производа, привуку инвестиције, отворе радна мјеста, ускладе образовање са потребама друштва и тржишта рада, учине социјална давања реалним и праведним и друго.

Звиздић је рекао да је задовољан досадашњим радом Савјета министара БиХ.

"Усвојили смо, за нешто више од три мјесеца нашег рада, око 500 различитих материјала, укључујући и Економску реформску агенду", напоменуо је Звиздић, оцијенивши да је тиме значајно поспјешен европски пут БиХ.

Он је рекао да је задовољан и позитивним оцјенама које је Савјет министара БиХ добио од бројних домаћих и међународних званичника, институција и организација.

"Заслуга припада свим члановима Савјета министара јер смо ми колективни орган који своје одлуке доноси консензусом", навео је Звиздић.

Он је оцијенио да су министри у Савјету министара БиХ који долазе из странака окупљених у Савезу за промјене у свом досадашњем раду показали висок степен знања, стручности и политичке одговорности.

"Њихово исправно разумијевање уставне структуре БиХ, конзистентност у поштовању уставних и законских надлежности свих нивоа власти у БиХ, конкретан и реалан ангажман на стварању амбијента за бољи живот свих грађана и народа БиХ јесте дјеловање које треба цијенити јер умјесто јалових расправа доноси конкретне резултате", рекао је Звиздић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана