Zvaničnik SAD: Tvrdnja Rusa da su oni ubili Adnanija šala

Glas Srpske
Zvaničnik SAD: Tvrdnja Rusa da su oni ubili Adnanija šala

Vašington - Američki zvaničnici danas su okarakterisali tvrdnju Rusije da je ubila portparola Islamske države Abu Mohameda al-Adnanija kao "šalu", rekavši da je taj vazdušni udar izveo američki dron.

Obamina administracija nije svijesna nikakvih činjenica koje ukazuju da je Rusija umješana u njegovu smrt, rekao je portparol Bijele kuće, prenosi Rojters.


Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je ranije danas da je Al-Adnani ubijen u vazdušnom udaru ruskih snaga.

U saopštenju se navodi da je Adnani jedan od četrdesetak džihadista ubijenih juče u udaru kojeg su ruske snage izvele na području Maratat-Um Kauš, u provinciji Alepo u Siriji, prenio je Rojters.

"To je šala", rekao je neimenovani vojni zvaničnik SAD za AFP, zamoljen da prokomentariše tu tvrdnju Moskve.

"Bilo bi zabavno da nije karaktera ruske kampanje u Siriji", rekao je on.

Drugi američki zvaničnik rekao je da je udar izveo dron tipa predator koji je ispalio raketu na automobil u kojem je, kako se vjeruje, bio Adnani.

Vazdušni udar Pentagona sproveden je uz pomoć američkih snaga za specijalne operacije koji sarađuju sa Centralnom obaviještajnom agencijom (CIA), rekao je taj zvaničnik.

Pentagon je sada veoma oprezan kada je riječ o potvrđivanju identiteta ubijenih u udarima pošto se ranije dešavalo da nekog proglasi mrtvim, a da se kasnije ispostavi da je ta osoba živa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana