Зукић: СДА ће разговарати са свима

Срна
Зукић: СДА ће разговарати са свима

Сарајево - Нити кога фаворизујемо, нити кога минимизирамо. Странка демократске акције ће обавити разговоре са свим политичким субјектима који су заинтересовани за реформе, јачање БиХ, опоравак економије..., казао је Агенцији Фена генерални секретар СДА Амир Зукић, упитан с којим странкама ће СДА започети разговоре у вези с формирањем власти.

По његовим ријечима, у понедјељак је одржана сједница Колегија Странке на којој је договорено да замјеник предсједника СДА Бакир Изетбеговић буде на челу преговарачког тима. 

Зукић је навео да ће СДА разговарати са свим политичким субјектима. 

''Ми ћемо одговорно радити и формирати стабилне парламентарне већине гдје год је то могуће, а које би функционисале цијели мандат и то на принципу јасног опредјељења за покретање економског развоја у БиХ'',  казао је Зукић. 

Истакнуо је да се будућа власт треба бавити економским реформама и то је кључно питање за БиХ. 

''У фокусу мора бити привреда и ново запошљавање, побољшање пословне климе, борба против корупције и праведнији социјални систем заштите - то су питања која су заиста важна за грађане ове земље. Евидентно је да се будућа власт не смије бавити сталним прекомпозицијама, као што је то био случај до сада, већ рјешавањем свакодневних животних питања грађана'', казао је Зукић. 

По његовим ријечима, СДА је вођена јасним принципима да у БиХ мора доћи до убрзаног опоравка привреде, иностраних инвестиција и капитала у земљи да би се омогућило ново запошљавање. 

''Принципи морају бити усмјерени од смањења јавне потрошње у БиХ до низа мјера које ће довести до одрживости буџета на свим нивоима власти. Такођер, сваки циљ будуће парламентарне већине мора имати сачињен план с роковима реализације'', казао је Зукић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана