Жучна расправа Савеза за промјене и премијера РС о афери Снимак

Г. М.
Жучна расправа Савеза за промјене и премијера РС о афери Снимак

Бањалука - Представници Савеза за промјене тврде да је приватна анализа аудио-снимка на којем наводно предсједник Владе РС Жељка Цвијановић говори о "куповини" посланика у Скупштини показала да је снимак аутентичан, док је премијер РС иступ опозиције оцијенила као још један игроказ потрошене опозиције и најобичнији циркус.

Драган Чавић, посланик НДП-а, на конференцији опозиције јуче је у Бањалуци рекао, да траже оставке у Влади и МУП-у РС те укидање Специјалног тужилаштва РС.

- Све ово не може бити доказ за правно гоњење, али добили смо потврду да су представници институција власти РС говорили неистину. Цвијановићева треба да поднесе оставку - каже Чавић који тврди да зна да је то неко снимио из СНСД-а.

Премијер РС каже да пошто је и сама опозиција рекла да материјал који презентују није правно употребљив, њихов наступ је најобичнији циркус. Истиче да прича о снимку једина тема која опозицију још држи на окупу и којом настоје да прикрију своје катастрофалне грешке које чине у Сарајеву, као и сопствену политичку слабост и унутрашња цијепања.

Посланик СРС РС Миланко Михајлица најавио је да ће затражити засједање скупштинског Одбора за безбједност о том случају, док је Бранислав Бореновић у име ПДП-а поставио питање легитимитета свих одлука које је донијела Влада, а шеф Клуба посланика СДС-а Вукота Говедарица навео је да је снимак показао да РС има проблем с преварантима.  Посланик странке Напредна Српска Адам Шукало рекао је да више неће сједити у скупштинској сали када ту буде и премијер.

Директор полиције РС Гојко Васић каже да се ради о незаконито прибављеном снимку који је вјештачен незаконито.

Чавић је рекао да је, на његов захтјев, приватна детективска агенција "Крист и партнерс" форензичку анализу снимка обавила у Националном форензичком институту у Холандији.

Специјално тужилаштво у јуну је због недостатка доказа обуставило истрагу у афери "Снимак".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана