Зоран Талић: Циљ нам је привући што више страних инвеститора

Elta TV
Зоран Талић: Циљ нам је привући што више страних инвеститора

Бањалука - Од 30 тачака које ће се наћи на дневном реду на скупштинском засједању у четвртак, једна од битнијих свакако јесте одлука којом се утврђују симболи града, ријечи су предсједника Скупштине града Бањалука Зорана Талића, гостујући на Елта телевизији у емисији „Бањалучка хроника".

– Сада само треба да утврдимо како ће се они употребљавати. Још једна од битнијих информација јесте да ћемо разматрати и питање саме дјеце која су обухваћена предшколским васпитањем на територији града у Мјесним заједницама. То питање сам лично покретао неколико пута. Сада ћемо имати прилики да се опредјелимо како ћемо даље водити политику по питању саме изградње вртића, односно јавно – приватног партнерства. Имамо преко 2 000 дјеце на чекању – истакао је први човјек градског парламента.

Од ступања на дужност, Талић инсистира на томе да градски одборници више треба да се крећу по терену.

– Ја, када сам изабран за предсједника Скупштине града Бањалука имао сам много одређених активности на терену, сусрете са грађанима. Мислим да је добро да сви покушамо што више да искористимо наше вријеме да будемо на терену. Лично, знам да је доста наших колега одборника већ на терену. Међутим, на неки начин, мој план је да покушамо да изађемо на терен да видимо како раде наше јавне установе. Сад смо имали обилазак Еко – топлане, да видимо у којој је фази изградње, како се гради. То сам лично замолио градоначелника – додаје Талић.

Талић додаје како је најавио довођење инвеститора у наш град. Свако, ко год има било какве контакте, треба да се ангажује на овом пољу.

– Као неко ко сарађује са једним одређеним бројем, како страних, тако и домаћих инвеститора, у том правцу сам и ишао, да градоначелнику и његовом тиму помогнем са неким својим контактима и познанствима. Ти људи треба да се доведу овдје и да се разговара са њима. Са њима треба да ширимо неке наше контакте. Ми морамо покуцати на 50 врата да би нам се једна отворила. То је тако у привреди. Морамо понудити одређене привилегије, морамо им показати наше потенцијале да би их заинтересовали.

Досадашњу сарадњу са градоначелником Игором Радојичићем оцјењује као одличну. Све што су договарали, то је имплементирано, истиче Талић.

– Могу слободно да кажем да се чујемо и да, када искрсну неки проблеми, праве се консултације. Договарамо се. Динамику какву је господин Радојичић наметнуо у Градској управи, рефлектује се и у Скупштини. Скупштина града мора пратити Градску управу. Лично, као човјек, ја сам задовољан са тим јер ја волим јаку динамику и јак темпо и то ми одговара. Скупштина ће сигурно у наредном временском периоду још више имати активности, а то је све плод добре сарадње и Градске управе и Скупштине града.

Донедавни Талићев партијски колега, одборник Драшко Станивуковић, за сутра је заказао пресс конференцију, на којој истиче да ће говорити о тзв. скандалозној одлуци градских власти да у кабинету предсједника Талића запосли првог сарадника „швајцарског инвеститора" у Бањалуку. Ове тврдње Талић назива смјешнима.

– Ја сам лично разоварао са господином Малобабићем и прије. Господин јесте био запосен у Стандарду, као неко ко је водио све људске ресурсе, управљао људским ресурсима. Ја сам задовољан што је он прихватио мој позив, јер се ради о једном квалитетном човјеку који је добар организатор. Драго ми је што је прихватио да из привреде дође у администрацију. Од њега свакако можемо имати велике користи – закључује предсједник градске Скупштине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана