Zoran Stanković, patolog: Svjedok na suđenju Oriću lagao o ubistvu Milutina Miloševića

Srna
Zoran Stanković, patolog: Svjedok na suđenju Oriću lagao o ubistvu Milutina Miloševića

Beograd - Patolog Zoran Stanković, koji je svjedočio više od deset puta u Haškom tribunalu, izjavio je da zaštićeni svjedok na suđenju Naseru Oriću pred Sudom BiH nije govorio istinu kada je svjedočio kako je ubijen komandir policijske stanice u Bratuncu Milutin Milošević.

On je u intervjuu za „Politiku“, koji će u cjelosti biti objavljen u nedjelju, 19. novembra, rekao da je zaštićeni svjedok tvrdio da je Milošević presječen rafalom što nije tačno.


Stanković kaže da je na drugima da analiziraju da li je to svjedok rekao namjerno ili slučajno, dodajući da je obdukcioni nalaz o tom slučaju dostavio ne samo BiH, već i Haškom tribunalu prije više od 10 do 15 godina.

„Radio sam obdukciju Miloševića, čije telo smo našli u Sandićima, nadomak Bratunca, pored neke vodenice u masovnoj grobnici sa još 14 do 15 tela“, rekao je Stanković.

On kaže da su tijelu Milošević, koji je bio u uniformi, našli ustrelnu ranu u leđa, pri čemu je projektil pištolja 7,65 milimetara završio u grudnom košu, kao i utisnuti prelom lobanje u lijevom slijepoočnom dijelu glave.

Stanković je pojasnio da to govori da je Milošević prvo bio ranjen i da je dok je bio u nekom prinudnom položaju na zemlji neko prišao i udario ga tupim predmetom.

„I sada, kada analiziramo ubistvo Miloševića, šta možemo da utvrdimo? Prvo da je ranjen iz pištolja, a pištolj u rukama su imali ljudi koji su rukovodili jedinicama“, rekao je Stanković.

On je naglasio da je ranjenom Miloševiću, koji je bio pod zaštitom svih konvencija, neko prišao, udario ga i razbio mu lobanju, zbog čega je i umro.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana