Зоран Станковић, патолог: Свједок на суђењу Орићу лагао о убиству Милутина Милошевића

Срна
Зоран Станковић, патолог: Свједок на суђењу Орићу лагао о убиству Милутина Милошевића

Београд - Патолог Зоран Станковић, који је свједочио више од десет пута у Хашком трибуналу, изјавио је да заштићени свједок на суђењу Насеру Орићу пред Судом БиХ није говорио истину када је свједочио како је убијен командир полицијске станице у Братунцу Милутин Милошевић.

Он је у интервјуу за „Политику“, који ће у цјелости бити објављен у недјељу, 19. новембра, рекао да је заштићени свједок тврдио да је Милошевић пресјечен рафалом што није тачно.


Станковић каже да је на другима да анализирају да ли је то свједок рекао намјерно или случајно, додајући да је обдукциони налаз о том случају доставио не само БиХ, већ и Хашком трибуналу прије више од 10 до 15 година.

„Радио сам обдукцију Милошевића, чије тело смо нашли у Сандићима, надомак Братунца, поред неке воденице у масовној гробници са још 14 до 15 тела“, рекао је Станковић.

Он каже да су тијелу Милошевић, који је био у униформи, нашли устрелну рану у леђа, при чему је пројектил пиштоља 7,65 милиметара завршио у грудном кошу, као и утиснути прелом лобање у лијевом слијепоочном дијелу главе.

Станковић је појаснио да то говори да је Милошевић прво био рањен и да је док је био у неком принудном положају на земљи неко пришао и ударио га тупим предметом.

„И сада, када анализирамо убиство Милошевића, шта можемо да утврдимо? Прво да је рањен из пиштоља, а пиштољ у рукама су имали људи који су руководили јединицама“, рекао је Станковић.

Он је нагласио да је рањеном Милошевићу, који је био под заштитом свих конвенција, неко пришао, ударио га и разбио му лобању, због чега је и умро.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана