Zlatni student prijavio sudiju zbog vaskršnjeg jajeta

G. M.
Zlatni student prijavio sudiju zbog vaskršnjeg jajeta

Sarajevo - Sudiju Opštinskog suda u Sarajevu Dejanu Radojević-Bjeloš predsjednici tog suda Janji Jovanović i Visokom sudskom i tužilačkom savjetu (VSTS) BiH prijavio je saradnik fondacije Centar za javno pravo Harun Išerić, uzevši joj za zlo što je na stolu držala vaskršnje jaje.

Inicijator bizarnog slučaja nezabilježenog u pravosudnim institucijama je, kako su ga okarakterisali federalni mediji, zlatni student Univerziteta u Sarajevu. On je 2016. za prosječnu ocjenu 9,98 tokom studija na Pravnom fakultetu dobio "Zlatnu značku" tog univerziteta.

Išerić je na sajtu Centra za javno pravo objavio obiman rad pod nazivom "Politička instrumentalizacija VSTS-a na primjeru oktobarskih zaključaka" u kome, navodno, istražuje sve okolnosti nastanka tih zaključaka. Upućeni u situaciju u pravosuđu smatraju da je upravo Centar za javno pravo poluga za diskreditaciju predsjednika VSTS-a Milana Tegeltije s ciljem njegovog uklanjanja sa te pozicije zbog zaključaka VSTS-a iz oktobra prošle godine, a kojima je naložena provjera sudija i tužilaca sa sumnjivom ratnu prošlošću.

VSTS je Išeriću odgovorio da hrana ne predstavlja vjersko obilježje.

- Radi se o košari sa obojenim jajima na stolu u prostorijama u Opštinskom sudu u Sarajevu - rekli su u VSTS-u, koji se pozvao na zaključak usvojen 2015. godine o nošenju vjerskih obilježja u kojem nema univerzalne definicije, te da je potrebno svaku pojedinačnu situaciju procijeniti u njenom cjelokupnom kontekstu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana