Зијад Турковић оптужен због пријетњи Азри Радончић

Н. Т.
Зијад Турковић оптужен због пријетњи Азри Радончић

Сарајево - Кантонално тужилаштво у Сарајеву подигло је јуче оптужницу против Зијада Турковића, раније осуђеног на 40 година затвора због тешких кривичних дјела, којом га терети за угрожавање безбједности А. Р. из Сарајева.

Према незваничним информацијама, Турковић је оптужен због пријетњи сувласнику "Аваз рото преса" Азри Радончић која је бивша супруга власника "Дневног аваза" и лидера СББ-а Фахрудина Радончића.

У сарајевском Кантоналном тужилаштву су казали да не могу да открију име оштећене. На питање да ли је ријеч о Радончићевој, казали су да не могу да потврде нити демантују ту информацију.

- Оптужница је упућена надлежном суду и више детаља моћи ћемо да кажемо ако је и када је суд потврди - истакли су у тужилаштву.

Адвокати "Аваз рото преса" 23. априла ове године поднијели су кривичну пријаву против НН лица због пријетњи смрћу Радончићевој. Након ове пријаве полиција је 1. јуна претресла затворску ћелију у којој се налази Турковић и пронађен је телефон с СИМ картицом с којег су упућене пријетње.

Незванично, Турковић јој је пријетње упутио у двије СМС поруке. У првој је написао "Тика, така... Тика, така...", а у другој поруци: "...још мало је остало. Покопно друштво".

Недавно је Тужилаштво БиХ против Турковића подигло оптужницу због напада на затворског чувара у притворској јединици. Турковић је у априлу правоснажно осуђен на 40 година затвора јер је био вођа злочиначке организације која је починила више тешких кривичних дјела. Осуђен је због учешћа у пет убистава, пљачке 2,5 милиона КМ из Карго центра сарајевског аеродрома, прања новца, шверца оружја и војне опреме те шверца дроге и изнуде.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана