Жељка Цвијановић, премијер РС: Нема једностране адаптације ССП-а

Ж. Д.
Жељка Цвијановић, премијер РС: Нема једностране адаптације ССП-а

Бањалука, Сарајево - Премијер РС Жељка Цвијановић нагласила је да треба да се разговара и заузме заједнички став у вези са прилагођавањем Споразума о стабилизацији и придруживању (ССП) између БиХ и ЕУ.

- Влада је свјесна да се европски пут БиХ мора озбиљно третирати и зато је обавила низ разговора са свима који могу да процијене какву штету РС може да има - изјавила је она.

Предсједник РС Милорад Додик је за недјељу заказао састанак у Бањалуци на коме ће бити размотрена предложена адаптација ССП-а. Послије упозорења Владе РС и пољопривредника да би прихватање предложеног модела имало катастрофалне посљедице по домаћу пољопривреду, члан Предсједништва из РС Младен Иванић је заузео став да у понедјељак на сједници Предсједништва неће подржати извјештај о преговорима о адаптацији ако РС буде против.

Предсједавајући Предсједништва Бакир Изетбеговић поручио је у петак да нема ничега опасног у адаптацији ССП-а.

- Ради се о фазном прилагођавању и добили смо повољне квоте. Нека не праве бабарогу и чудо од нечега што то није. Надам се да ће РС донијети озбиљне и одговорне одлуке - каже Изетбеговић и додаје да Предсједништво није у блокади и да Иванић не жели сам да одлучује о тешком питању.

Иванић у петак није желио да говори о ССП-у.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана