Жељка Цвијановић: Не постоји ни минимум сагласности о закону о раду

Срна
Жељка Цвијановић: Не постоји ни минимум сагласности о закону о раду

Бањалука - Премијер РС Жељка Цвијановић казала је јуче да се реформски закони доносе у сагласности са социјалним партнерима и да до сада није било већих проблема осим у случају новог закона о раду.

- Наравно да нема сагласности социјалних партнера о сваком појединачном питању. Када је ријеч о закону о раду нема никакве сагласности социјалних партнера, чак ни у тој мјери да кажу идемо заједно да сједнемо и радимо и да видимо шта треба или не треба да мијењамо. Због тога није урађена чак ни анализа - казала је Цвијановићева наводећи да у вези са другим законским рјешењима постоји већа сагласност са социјалним партнерима.

Директор Уније удружења послодаваца РС Саша Аћић очекује да ће у наредна два до три мјесеца бити усвојен нови закон о раду.

- Очекујемо радни текст новог закона о раду на којем ће се заједно са социјалним партнерима радити у наредном периоду - казао је Аћић.

Цвијановићева је нагласила да нема потребе да пословни субјекти из РС пребацују пословање у ФБиХ с обзиром на то да су законска рјешења доношена у сагласности са пословном заједницом која у том процесу учествује кроз владине одборе за реформу привредног система и реформу јавног сектора. Говорећи о сету реформских мјера које је утврдила Влада РС, Аћић је оцијенио да у сфери пореских закона има позитивних законских рјешења који ће имати ефекат на пословну заједницу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана