Železnjak: Spoljne snage sprovode proteste u Beogradu, Banjaluci i Makedoniji

Srna
Železnjak: Spoljne snage sprovode proteste u Beogradu, Banjaluci i Makedoniji

Moskva - Zamjenik predsjednika Državne dume Ruske Federacije Sergej Železnjak istakao je da je dobro poznato ko i kako inicira "nenasilne proteste" u državama bivše Jugoslavije, kao i u Ukrajini i mnogim drugim zemljama, i kakve tragične posljedice oni imaju.

"Sasvim je očigledno da sadašnja serija protesta u Beogradu pod simbolom žute patkice na kojima su kao 'posmatrači' učestvovali predstavnici Stejt departmenta, zajedno sa protestima u Banjaluci i Makedoniji, imaju nedvosmislene karakteristike operacije koju sprovode spoljne snage sa ciljem da se destabilizuje situacija na Balkanu", naglasio je Železnjak, koji je zamjenik sekretara Generalnog savjeta "Jedinstvene Rusije".


On je naglasio da Rusija izražava odlučan protest protiv sličnih metoda koji podrazumijevaju nasilne scenarije razvoja događaja, prenijeli su ruski mediji.

"Naša država i naša partija imaju veliko iskustvo u uspješnoj borbi sa sličnim pokušajima miješanja u naše unutrašnje poslove. Još 2012. godine u Rusiji je usvojen niz zakona gdje je propisano da se u poseban režim izdvajaju aktivnosti NVO koje se bave političkim djelovanjem za novac dobijen iz inostranstva", rekao je Železnjak.

On je naglasio da je neopohodna konsolidacija svih zdravih društvenih snaga na osnovu ideja i vrijednosti koje ujedinjuju naciju i ograđuju je od pokušaja da joj se spolja nametnu neprihvatljiva rješenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana