Железњак: Спољне снаге спроводе протесте у Београду, Бањалуци и Македонији

Срна
Железњак: Спољне снаге спроводе протесте у Београду, Бањалуци и Македонији

Москва - Замјеник предсједника Државне думе Руске Федерације Сергеј Железњак истакао је да је добро познато ко и како иницира "ненасилне протесте" у државама бивше Југославије, као и у Украјини и многим другим земљама, и какве трагичне посљедице они имају.

"Сасвим је очигледно да садашња серија протеста у Београду под симболом жуте паткице на којима су као 'посматрачи' учествовали представници Стејт департмента, заједно са протестима у Бањалуци и Македонији, имају недвосмислене карактеристике операције коју спроводе спољне снаге са циљем да се дестабилизује ситуација на Балкану", нагласио је Железњак, који је замјеник секретара Генералног савјета "Јединствене Русије".


Он је нагласио да Русија изражава одлучан протест против сличних метода који подразумијевају насилне сценарије развоја догађаја, пренијели су руски медији.

"Наша држава и наша партија имају велико искуство у успјешној борби са сличним покушајима мијешања у наше унутрашње послове. Још 2012. године у Русији је усвојен низ закона гдје је прописано да се у посебан режим издвајају активности НВО које се баве политичким дјеловањем за новац добијен из иностранства", рекао је Железњак.

Он је нагласио да је неопоходна консолидација свих здравих друштвених снага на основу идеја и вриједности које уједињују нацију и ограђују је од покушаја да јој се споља наметну неприхватљива рјешења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана