Zdravko Šavija, predsjednik FK Slavija: Ne snosimo nikakvu odgovornost

G.S.
Zdravko Šavija, predsjednik FK Slavija: Ne snosimo nikakvu odgovornost

Istočno Sarajevo - Predsjednik Fudbalskog kluba Slavija Zdravko Šavija naglasio je da njegov klub ne snosi odgovornost za dešavanja na tribinama tokom meča 25. kola Premijer lige BiH protiv Sarajeva.

- Da je ispoštovana odluka Fudbalskog saveza BiH, po kojoj je zabranjen dolazak gostujućih navijača na utakmicu, ništa se ne bi desilo. Apsolutno sam protiv nasilja i ne znam kako su neredi počeli. Ne odobravam povike koji vrijeđaju bilo koju naciju, vjeru ili ljudsko dostojanstvo. Ovaj stadion treba da bude sportska arena uz sportsko navijanje, pa neka pobijedi bolji i da mu se sportski čestita - izjavio je Šavija.

Sarajlije su slavile sa 3:2 golom u sudijskoj nadoknadi vremena, a prvi čovjek tima iz Istočnog Sarajeva za poraz je direktno optužio sudijsku trojku koju je predvodio Ognjen Valjić iz Banjaluke i upravu rivala.

- Komentar ove utakmice je suvišan, jer su sudije protiv Slavije izvršile klasičnu otimačinu. Krađa je napravljena udruženim snagama sudijske trojke i uprave Sarajeva. Prvi gol su dali iz čistog ofsajda, kod 2:2 je naš igrač oboren, a protivnik nije dobio crveni karton i mogu da im poručim da za sva vremena zaborave da dolaze u Istočno Sarajevo. Dolazak im je zabranjen! Po igri realno je bilo neriješeno, možda čak i naša pobjeda, ali uvjeren sam da smo igrali još tri dana, arbitri nam ne bi dozvolili da ostvarimo trijumf. Ovakva uprava Sarajeva kalja ugled kluba sa “Koševa”, nekada velikog u Evropi. Zapamtite, na ovom se neće završiti - naglasio je Šavija.

Ipak, on je čestitao protivniku na osvojena tri boda.

- Čestitam im na pobjedi, ali ako na ovakav način osvoje titule, poručujem im da je se odreknu! Takav pehar ne bih uzeo! Nije sve u novcu, nije sve u moći, ima tu i fer-pleja, ali ovo što je viđeno je sramota za FS BiH, sudijsku organizaciju i sve sportske radnike u BiH. Poslije ovakve krađe otvoreno se pitam da li vrijedi u ovoj zemlji biti sportski radnik, jer arbitri sa tri zvižduka odnesu momcima ono što su regularno osvojili na terenu. Ovo je sraman dan za bh. fudbal - istakao je Šavija.

Mladost

Fudbaleri Mladosti iz Velike Obarske u pretposljednjem meču 25. kola osvojili su veliki bod u borbi za opstanak pošto su na gostovanju kod aktuelnog šampiona Zrinjskog iz Mostara igrali neriješeno, 0:0. Kolo je kompletirano utakmicom u Širokom Brijegu u kojoj je istoimeni domaćin golovima Vagnera Santosa Laga u četvrtom i Zorana Plazonića u 90. minutu savladao Travnik sa 2:0.

 

Povrede

Trojica Sarajlija M. D, J. D. i E. P. povrijeđeni su poslije sukoba navijača Slavije i Sarajeva u Istočnom Sarajevu, saopštila je portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić.

- Do tuče je došlo na zapadnoj tribini stadiona u Istočnom Sarajevu, a brzom intervencijom policajaca, koji su obezbjeđivali ovu sportsku manifestaciju, sukob je prekinut. Navedene osobe su izjavile da su na fudbalsku utakmicu došle samoinicijativno, te da ih je napala grupa nepoznatih osoba. Operativnim radom na terenu policajci su došli do informacija da su mogući napadači J. T, S. P, S. I, F. G. i Ž. M. Po ovlašćenju dežurnog tužioca biće nastavljen rad na rasvjetljavanju ovog incidenta - rekla je Tešićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana