Zbog posjete Lavrova zabrana rada pojedinih objekata

Zbog posjete Lavrova zabrana rada pojedinih objekata 20.09.2018 22:11 | Srna

Banjaluka - Gradska uprava Banjaluka saopštila je da će sutra u pojedinim dijelovima grada privremeno biti zabranjen rad ugostiteljskih i poslovnih objekata zbog posjete ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova.

Rad ugostiteljskim i poslovnim objektima biće zabranjen sutra od 12.00 do 20.00 časova, a odnosiće se na objekte u 20 ulica na području grada i na Trg Republike Srpske. 

Ova naredba donesena je na zahtjev Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a njeno sprovođenje će kontrolisati gradsko Odjeljenje komunalne policije uz asistenciju pripadnika MUP-a Srpske. 

Povodom posjete visokog zvaničnika Ruske Federacije, MUP Srpske je saopštio da će sutra u vrijeme dolaska i odlaska ruske delegacije biti zabranjeno kretanje motornim vozilima, te ograničeno kretanje drugih učesnika u saobraćaju, uključujući bicikliste i pješake, na trasi kretanja delegacije od Međunarodnog aerodroma Banjaluka u Mahovljanima do grada od 14.00 do 16.00 časova, kao i od 18.00 do 19.30 časova. 

Ova zabrana biće na snazi i u ulicama Gundulićevoj, Olimpijskih pobjednika i u dijelu Ulice kralja Petra Prvog Karađorđevića za vrijeme aktivnosti Sergeja Lavrova. 

Iz MUP-a Republike Srpske dodaju da će u sutra biti zabranjen prevoz eksplozivnih materija, kao i saobraćaj za teretna vozila ukupne nosivosti veće od 7,5 tona na području Banjaluke, Laktaša, Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica