Završeno ponovno brojanje u glavnom centru u Sarajevu

Srna
Završeno ponovno brojanje u glavnom centru u Sarajevu

Sarajevo - U Glavnom centru za brojanje u Sarajevu danas je završeno ponovno brojanje glasačih listića sa 52 biračka mjesta u 26 izbornih jedinica za lokalne izbore održane 2. oktobra, potvrdila je Srni portparol Centralne izborne komisije /CIK/ BiH Maksida Pirić.

Pirićeva je pojasnila da je sada na Glavnom centru za brojanje da sačini izvještaj o ponovljenom brojanju, koji će se već sutra naći pred članovima CIK-a BiH.


"Nakon toga bi trebalo da uslijedi donošenje odluke o izmjeni odluke o utvrđivanju rezultata na osnovu pristiglog izvještaja o ponovnom brojanju", rekla je Pirićeva.

Centralna izborna komisija BiH odbila je veliki broj zahtjeva za ponovno brojanje, a nekoliko apelanata odlučilo je svoje žalbe podnijeti Sudu BiH, među kojima je Ćamil Duraković zbog sumnji u regularnost izbora u Srebrenici.

Ponovno brojanje za neka biračka mjesta bilo je za sve političke subjekte i za oba nivoa - gradonačelnike i načelnike opština, te odbornike u skupštinama gradova i opština, a negdje samo za kandidate unutar jednog političkog subjekta samo za jedan nivo vlasti.

Brojanje je počelo juče u 15.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana