Završena sjednica GO SDP-a: Vanredni Kongres u decembru, Bećirović podnio ostavku

Klix.ba
Završena sjednica GO SDP-a: Vanredni Kongres u decembru, Bećirović podnio ostavku

Sarajevo - Sjednica Glavnog odbora SDP-a koja je počela jutros u 10 završena je nešto iz 22 časa. Odlučeno je da će SDP 6. decembra održati vanredni Kongres stranke.

Na vanrednom Kongresu bi trebalo biti izabrano kompletno rukovodstvo SDP-a, kao i izmjena Statuta stranke, nakon čega bi trebao biti održan i redovni Kongres. Novoizabrano rukovodstvo će upravljati strankom do redovnog Kongresa, na kojem će se ponovo birati predsjednik SDP-a i ostali organi stranke, prenosi klix.ba.

Redovni Kongres mora biti održan godinu prije Lokalnih izbora.

Pred kraj sjednice je Denis Bećirović, potpredsjednik SDP-a, podnio ostavku na tu funkciju. Novinarima je nakon izlaska iz sale Opštine Centar, gdje je održana sjednica, kazao kako je to učinio jer je predsjednik stranke Zlatko Lagumdžija odbio odstupiti sa svoje funkcije.

Kao što je to rekao i prije nekoliko dana, Bećirović je ponovio da je vanredni Kongres "izrežirani Kongres", a optužio je i predsjednika stranke da skreće pažnju sa suštinskih promjena u SDP-u i unutarnje demokratizacije.

Bećirović je ponovio kako je osvojio najviše glasova na Opštim izborima od svih kandidata stranke, uključujući i predsjednika Lagumdžiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana