Завршена сједница ГО СДП-а: Ванредни Конгрес у децембру, Бећировић поднио оставку

Klix.ba
Завршена сједница ГО СДП-а: Ванредни Конгрес у децембру, Бећировић поднио оставку

Сарајево - Сједница Главног одбора СДП-а која је почела јутрос у 10 завршена је нешто из 22 часа. Одлучено је да ће СДП 6. децембра одржати ванредни Конгрес странке.

На ванредном Конгресу би требало бити изабрано комплетно руководство СДП-а, као и измјена Статута странке, након чега би требао бити одржан и редовни Конгрес. Новоизабрано руководство ће управљати странком до редовног Конгреса, на којем ће се поново бирати предсједник СДП-а и остали органи странке, преноси klix.ba.

Редовни Конгрес мора бити одржан годину прије Локалних избора.

Пред крај сједнице је Денис Бећировић, потпредсједник СДП-а, поднио оставку на ту функцију. Новинарима је након изласка из сале Општине Центар, гдје је одржана сједница, казао како је то учинио јер је предсједник странке Златко Лагумџија одбио одступити са своје функције.

Као што је то рекао и прије неколико дана, Бећировић је поновио да је ванредни Конгрес "изрежирани Конгрес", а оптужио је и предсједника странке да скреће пажњу са суштинских промјена у СДП-у и унутарње демократизације.

Бећировић је поновио како је освојио највише гласова на Општим изборима од свих кандидата странке, укључујући и предсједника Лагумџију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана