Završena memorijalna akademija Svako dijete - nebo na zemlji

Srna
Završena memorijalna akademija Svako dijete - nebo na zemlji

Banjaluka - U Banjaluci je završena memorijalna akademija "Svako dijete - nebo na zemlji", centralni događaj manifestacije "Dani sjećanja" koja je posvećena stradanju srpske djece u ratovima u 20. vijeku.

Na memorijalnoj akademiji u Kulturnom centru Banski dvor, koja je počela intoniranjem himne "Moja Republika", govorio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić.


Akademiji su prisustvovali premijer Željka Cvijanović, ministri u Vladi Srpske i član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić, kao i Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem, generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, predsjednik Jevrejskog kulturnog centra u Banjaluci Arie Livne, predstavnici nevladinih organizacija, potomci žrtava, te brojne druge ugledne ličnosti.

Manifestacija "Dani sjećanja" biće završena akademijom "Djecu vam neću oprostiti" u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u 20.00 časova. Nosilac aktivnosti je Osnovna škola "Sveti Sava" iz Istočnog Novog Sarajeva.

Manifestaciju organizuje Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana