Заставе Турске и БиХ на Башчаршији, скуп подршке Ердогану

Танјуг, klix.ba
Заставе Турске и БиХ на Башчаршији, скуп подршке Ердогану

Сарајево - Скуп подршке турској влади и народу, као и предсједнику Реџепу Тајипу Ердогану, након покушаја државног удара, организован је у Сарајеву.

Неколико стотина учесника окупило се на централном тргу на Башчаршији, машући турским и босанско-херцеговачким заставама, обучени у мајице на којима је на турском језику исписано да су уз народ који се успротивио пучистима и спасао демократију у сопственој земљи, преноси Фена.

Организатори истичу да ће скуп на Башчаршији трајати цијелу ноћ и очекују да ће се учесницима видео линком обратити из Турске предсједник Ердоган.

Амбасадор те земље у Босни и Херцеговини Чихад Ергинај новинарима је изјавио да се организацији скупа придружило готово 40 невладиних организација с босанско-херцеговачким, турским, али и чланством из других земаља.

Он истиче да од 15. јула народ у Турској непрестано држи страже, чува демократију и сопствену државу.

За учеснике скупа у Сарајеву је навео да су дошли да подрже те напоре у очувању највиших вредности.

У позиву медијима за праћење вечерашњег догађаја у Сарајеву, организатори су навели да отворено желе да кажу да никакво зло нити фракција никада неће моћи да наруше суверенитет и заједништво турског народа.

Ердоган: Повлачим све тужбе због вријеђања мене

Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да ће све тужбе против људи због вређања њега бити обустављене, јавља АФП.

Ердоган је то изјавио на догађају у главном граду Турске Анкари, на комеморацији убијенима и рањенима током покушаја државног удара 15. јула.

Како се наводи, рекао је да повлачи све тужбе покренуте због вређања њега.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана