Засједали сенатори Републике Српске

ATV
Засједали сенатори Републике Српске

Република Српска стабилнији је дио Босне и Херцеговине-један је од закључака са данашње сједнице Сената Српске којом је предсједавала предсједница Жељка Цвијановић.

Доказ је, констатовали су сенатори, то што је Српска одмах након избора формирала законодавну и извршну власт. Разматрали су питања попут европских и НАТО интеграција, али и утицај међународне заједнице на Републику Српску. Тврде да је макроекономско и фискално стање у Српској сасвим добро. У складу са тим, говорили су и о кључним проблемима.

“То су проблеми прије свега миграције генерално, али и безбједносни проблеми у вези са миграцијом, питање здравственог секотра, обрсазовног, питање повезивања тржишта  рада и образовања, питање сиве економије и посебно апострофирали питање демографије “, каже Синиша Каран, генерални секретар Сената Републике Српске.

Политички и економски изазов Републике Српске кључна је тема којом су се данас бавили. Сенатори поручују и да су пронашли оне којима ће се ефикасно позабавити ове године.

“Ми ћемо радити у комисијама. Опредељене су комисије, опредељене су главне теме о којима ћемо размишљати колективно”, каже Јелена Гускова, сенатор Републике Српске.

“Да покажемо колико је Република Српска супериорна поштујући институције и владавину права и колико је ускраћена у односу на други ентитет који чини врло озбиљна настојања да не дође до политичке легитимације институција на државном нивоу”, каже Милимир Мучибабић, сенатор Републике Српске.

Разматрали су и развојне политике. Првим људима српске дали су до знања да ће имати њихову потпуну подршку када је у питању развој привреде у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана