Započete reforme pravosuđa dovesti do kraja

Srna
Započete reforme pravosuđa dovesti do kraja

Sarajevo - Zamjenik ministra pravde BiH Nezir Pivić i predstavnici EU na sastancima održanim u Briselu izrazili su jasnu opredijeljenost da započete reforme pravosuđa u BiH treba dovesti do kraja, saopšteno je iz Ministarstva pravde BiH.

Naglašavajući da je ovo izuzetno važan trenutak za BiH, jer je u toku priprema izvještaja Evropske komisije o aplikaciji za članstvo u EU, generalni direktor Direkcije za proširenje i susjedstvo EU Kristijan Danijelson pohvalio je dosadašnji rad Podgrupe za pravosuđe.


"U proteklom periodu dogovoreno je mnogo stvari u vezi sa reformom pravosuđa, kao što je izdvajanje apelacionog odjeljenja Suda BiH u samostalni apelacioni sud BiH", rekao je Pivić i izrazio uvjerenje da će u nastavku razgovora biti postignut dogovor o nadležnostima sudova, čime bi u potpunosti bila završena reforma Suda BiH.

Nakon toga, naveo je, slijede reforme Tužilaštva, Visokog sudskog i tužilačkog savjeta te drugih institucija, da bi se zaokružila reforma pravosuđa na nivou BiH.

Tokom dvodnevne posjete Briselu, Pivić se sastao i sa izvjestiocem Evropskog parlamenta za BiH Kristijanom Dan Predom, te izaslanicima evropskog komesara za proširenje i susjedstvo Johanesa Hana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana