Запљена УИО: Умјесто лијека пронашли 1,5 кг кокаина

nezavisne.com
Запљена УИО: Умјесто лијека пронашли 1,5 кг кокаина

Сарајево - У детаљној контроли брзих пошиљки, службеници Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ су, у неколико одвојених акција, одузели већу количину дроге, и то кокаин, хероин, ТХЦ, опијум са примјесама других опијата и ампхетамин.

Како је потврђено из УИО БиХ, једна од пошиљки била је декларисана као узорак лијека, а заправо се радило о 1,5 кг кокаина.

“Приликом редовне контроле брзих пошиљки, царински службеници примијетили су пошиљку са сумњивом супстанцом декларисаном на физичко лице. У сарадњи са Граничном полицијом БиХ, приликом тестирања, уређај за откривање наркотика показао је да пошиљка садржи један кг кокаина, хероина, ТХЦ-а, и опиума са примјесама других опијата”, појаснили су из УИО БиХ.

О томе је Гранична полиција БиХ обавјестила Тужилаштво БиХ. Пошиљка је задржана код УИО док тужилац не изда наредбу за одузимање предмета, због истраге.

“Такође, приликом контроле пошиљки пристиглих брзом поштом царински службеник је примјетио сумњив прашак декларисан као узорак једног лијека. У сарадњи са Граничном полицијом аеродром Сарајево тестирана је пошиљка и уз помоћ уређаја за наркотике и пса за откривање  наркотика утврђено је да се ради о 1,5 кг кокаина са примјесама других опијата”, кажу из УИО БиХ.

За ту пошиљку тужилац је издао наредбу за изузимање предмета и она се налази у Тужилаштву БиХ.

“У још једном случају приликом прегледа пристигле пошиљке путем брзих пошта примјећена је пошиљка са таблетама амхетамине 20мг, 270 комада декларисана на име страног држављанина Б.К. Таблете су биле упаковане у двије бочице. У једној бочици се налазило 180 капсула, а у другој 90 таблета ампхетамина. На бочицама је било име примаоца, а таблете су биле издане од стране љекара ван БиХ”, кажу из УИО.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана